Rușii nemulțumiți de președintele Vladimir Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încrederea rușilor în Vladimir Putin a scăzut la un nivel record, anunță RIA Novosti prezentând datele unui sondaj publicat de Centrul independent Levada. 

48% dintre cetățenii ruși apreciază performanța lui Putin ca președinte, cu 12% mai puțin decât în luna mai. În același timp 25% susțin că sunt nemulțumiți de activitatea sa.

Rezultatele sondajului arată o scădere spectaculoasă a popularității lui Vladimir Putin comparativ cu primele două mandate în funcția de președinte, când încrederea în liderul rus era la aproximativ 65% și doar aproximativ 15% dintre ruși se declarau nemulțumiți de acțiunile acestuia, mai scrie Ria Novosti. Popularitatea sa a atins un maxim istoric la sfârșitul anului 2008 când era apreciat de 80% dintre cetățeni și doar 10% dintre aceștia se declarau nemulțumiți de el.

Potrivit sondajului, 56% dintre ruși au obosit să aștepte evoluții pozitive din partea actualului președinte. Mai mult, cetățenii Federației Ruse au început să pună la îndoială faptul că Vladimir Putin are un rol semnificativ asupra a tot ceea ce se întâmplă: 53% dintre cetățeni cred că Putin mai are o influență puternică, comparativ cu cifrele anterioare unde procentul era mult mai mare- 66% în luna mai și 76% în aprilie 2008.

Sondajul Levada a fost realizat în perioada 10-13 august pe un eșantion de 1.600 de cetățeni și are o marjă de eroare de 3,4%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite