Rusia atenţionează Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moscova declară că acordurile în domeniul gazului încheiate cu Ucraina în anul 2009, au corespuns legilor celor două ţări şi aşteaptă o judecată echitabilă în cazul ex-premierului acestei ţări Iulia Timoşenko.

„În anul 2009, toate acordurile în domeniul gazului, au fost încheiate în conformitate cu legislaţiile naţionale ale celor două ţări şi dreptul internaţional şi în vederea semnării lor s-au primit recomandările necesare din partea preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei. Am dori ca dezbaterea juridică în cazul Yuliei Timoşenko să fie echitabilă şi imparţială" se menţionează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

Ieri, Tribunalul din Kiev a decis de a o aresta pe Iulia Timoşenko ex-premier al Ucrainei. Reprezentantul acuzării, indignat de tentativele lui Timoşenko de a împiedica şedinţa, a cerut arestarea acesteia. Tribunalul a considerat că a epuizat toate măsurile posibile de influenţare a comportamentului acesteia şi a declarat că Timoşenko împiedică stabilirea adevărului în acest caz şi nu asigură îndeplinirea normelor de procedură.

Anterior împotriva Iuliei Timoşenko, acuzată de abuz de împuterniciri în timpul încheierii contractului referitor la livrările de gaze ruseşti, a acţionat măsura care prescria arestul la domiciliu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite