România examinează posibilitatea construirii unei centrale nucleare la 120-150 kilometri de hotarul cu Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul român a inclus 22 de amplasamente din Moldova din dreapta Prutului ca potenţiale locuri pentru construcţia unor noi reactoare nucleare.

Un studiu special elaborat la comanda ministerului Economiei, includea o listă de 102 de localităţi ca posibil amplasament pentru noi centrale nucleare a fost ţinut secret de către autorităţi. Dar, Ministrul Economiei a fost obligat să facă publice locaţiile după ce reprezentanţa Greenpeace din România a câştigat un proces intentat instituţiei.

Potrivit Greenpeace, citat de portaulul evz.ro (vezi comunicat), locuitorii acestor localităţi nu au fost consultaţi şi spun că nu doresc construirea unei centrale nucleare în vecinătate.
Cele mai multe amplasamente propuse sunt din jumătatea de nord a României. În Moldova din dreapta Prutului figurează 22 de amplasamente, aflate la 120-150 kilometri de hotarul cu Republica Moldova. Printre amplasamentele propuse aflate în apropiere de ţara noastră sunt: Piatra Neamţ, Roznov, Ruginoasa, Fălticeni, Mălin etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite