Lecţii de la Rogozin. I-a îndemnat pe studenţi să fabrice arme şi să conceapă copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin Foto: Reuters
Dmitri Rogozin Foto: Reuters

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a întâlnit la sfârşitul acestei săptămâni cu studenţii Universităţii Federale din Ural. El le-a povestit tinerilor despre anii săi de studenţie, dar şi de ce ei ar trebuie să conceapă copii, informează agenţia Novîi Region.

„Pe când lucram la NATO am înţeles că tot populismul potrivit căruia ţara trebuie să fie bogată din punct de vedere spiritual şi intelectual, e o prostie. Lumea este condusă de interesele ţărilor mari. Cine e puternic, acela comandă muzica. Iată de ce forţa trebuie să fie dură atât fizic, cât şi din punct de vedere al înarmării", a încercat să convingă studenţii Dmitri Rogozin.

La fel, el a îndemnat tinerii să participe la îmbunătăţirea situaţiei demografice din Rusia. „Populaţia noastră se reduce. Ţări ca India sau China, vecine cu noi, ne-au întrecut demult. Deţinem un teritoriu imens, dar populaţia noastră nu e atât de numeroasă. Cum să apărăm acest pământ? Cu ajutorul generozităţii sau a perestroicii?", s-a întrebat vicepremierul.

Totodată, Rogozin a subliniat cu regret că apărarea Rusiei a rămas în urmă de puteri militare mondiale. „Aceste puteri fac arme reactive, arme cibernetice, iar noi nu mai putem să-i ajungem. Rusia a început să investească în înarmare recent. Trăim într-un secol care nu e deloc simplu. Ţările cu resurse sunt bombardate din motive stupide, iată de ce trebuie să facem armament de calitate. Iată de ce voi trebuie să mergeţi să munciţi la fabricile de armament", le-a sugerat studenţilor Dmitri Rogozin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite