Rezervorul mașinii, „ascunziș“ pentru aproape 20.000 de țigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit 18.800 de țigarete „Plugarul", cu timbru de acciza Republica Moldova, disimulate în rezervorul unui autoturism condus de un bărbat cu cetățenie română și moldovenească.

Echipa de control vamal au depistat țigaretele astăzi dimineață, în jurul orei 4.30. Tânărul, în vârstă de 21 de ani, se afla la volanul unui autoturism de marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Republica Moldova.

Astfel, oamenii legii au descoperit, în rezervorul autoturismului, cantitatea de 18.800 de țigarete cu timbru de acciza Republica Moldova, marfă care nu fusese declarată. Polițiștii de frontieră i-au întocmit tânărului un dosar penal, pentru „deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de țigarete".

Conform prevederilor legale în vigoare inspectorii vamali l-au sancționat pe bărbat contravențional cu amenda în valoare de 10.000 lei, au dispus ridicarea bunurilor în vederea confiscării și reținerea autoturismului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite