Revista presei regionale: Un locuitor al orașului Bălți a descoperit frunze în pachetul cu chifle cumpărate de la magazin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii se plâng că nu este prima dată când găsesc tot felul de mărunțișuri în produsele de panificație
Locuitorii se plâng că nu este prima dată când găsesc tot felul de mărunțișuri în produsele de panificație

Un locuitor al oraşului Bălţi a descoperit bucăţi de frunze în pachetul cu chifle cumpărate de la un magazin din preajma Spitalului nr.1 din oraş.

Contactat de ziarul „SP", Aliona Prozorovscaia, managerul de vânzări a fabricii de panificaţie „Incomlac", a declarat că nu poate explica cum au ajuns frunzele în pachetul cu chifle. „La toate etapele de producţie şi ambalare sunt respectate normele sanitare. În preajmă nu avem copaci şi nu-mi pot explica cum au ajuns frunzele acolo. Avem mai multe plângeri de acest fel. Cumpărătorii se plâng că găsesc tot felul de mărunţişuri. Dar cum se ajunge la un proces, aceştia renunţă la pretenţiile lor.

„Vânzătorii de legume din Şoldăneşti comercializează roşii din Turcia"
Roşiile, castraveţii, varza sunt legumele cele mai solicitate din această perioadă a anului, scrie ziarul „Cuvântul" din Rezina. Puţini, însă, sunt negustorii care aduc pe piaţă roşii crescute în Moldova.
Vânzătorii dau preferinţă tomatelor de import, motivând că producătorii noştri încă nu şi-au scos marfa în vânzare. De cele mai dese ori, cumpărătorii susţin că legumele moldave sunt mai de calitate. În medie, pentru un kilogram de roşii, fie turceşti sau moldoveneşti, cumpărătorul achită circa 20 de lei. Potrivit unor vânzători, în cel mai apropiat timp, din comerţ vor dispărea bananele şi portocalele, care sunt produse uşor alterabile.

„În raionul Cimişlia, femeile câştigă teren în politică"
În urma alegerilor locale generale din această vară, 7 din cele 23 de unităţi administrativ-teritoriale de nivelul unu din raionul Cimişlia vor fi conduse de femei, informează Gazeta de Sud. Fotoliile de primar au revenit: Tatianei Badan din satul Selemet, Tatianei Dumanova din satul Troiţcoe, Ninei Morozan din comuna Albina, Ioanei Leorda din satul Sagaidac, Nataliei Chistol din localitatea Satul Nou, Tamarei Borodin din satul Batâr şi Ioanei Stoica din comuna Porumbrei.
Datele oferite de Consiliul electoral de circumscripţie nr. 11 Cimişlia demonstrează că participarea la turul doi de scrutin în acest raion a fost la fel de înaltă ca şi la alegerile locale generale din 5 iunie curent şi a constituit 56 la sută, depăşind media pe republică.

„Oraşul Ungheni are un model de amenajare a curţilor blocurilor de locuit"
La Ungheni a fost finalizat proiectul ambiţios de îmbunătăţire a infrastructurii şi condiţiilor de odihnă pentru locatarii unor blocuri de locuit din oraş, anunță ziarul local „Unghiul". Proiectul a fost realizat de Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă (CRDD) în parteneriat cu autorităţile publice locale şi susţinerea financiară a Fundaţiei Est-Europene. Astfel, curtea interioară de pe strada Decebal, la intersecţie cu strada Romană are trei terenuri de joacă pentru copii, cu tobogane, scrânciobe, bară de gimnastică, un teren sportiv îngrădit şi echipat, câteva zeci de locuri de parcare temporară pentru autovehicule, două foişoare dotate cu scaune şi mese, 11 instalaţii de uscat rufele, banchete, gazon restabilit.

„Şi la Ialoveni se pot face afaceri"
De la o glumă între prieteni au hotărât să iniţieze o afacere. Doar cu ceva resurse financiare şi o dorinţă arzătoare de a lucra în propria ţară, alături de cei dragi, familia lui Andrei Iovu a început construcţia uneia dintre cele mai mari sere din oraşul Ialoveni, scrie „Ora locală".
Ca bază pentru afacere a servit o suprafaţă de teren arabil de circa 20 de ari, achiziţionată recent. Întreg procesul de construcţie a durat aproape 6 luni, fiind utilizate materiale de construcţie exclusiv cumpărate din R. Moldova. S-a optat pentru pereţi de polietilenă, care au câteva avantaje faţă de cele de sticlă, cel principal fiind legat de costuri. În seră au decis să crească castraveţi, dovlecei şi roşii. Toate ecologic pure, obţinute fără aplicarea pesticidelor şi îngrăşămintelor chimice. Principala problemă, însă, rămâne lipsa pieţei de desfacere şi posibilitatea vânzării producţiei realizate la un preţ ce ar permite acoperirea chelutielilor suportate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite