Revista presei MD: Ruşii nu-l mai vor pe Smirnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul rus Kommersant scrie că Moscova îi susţine pe oponenţii liderului separatist de la Tiraspol, iar presa de la Chişinău relatează despre cum este administrat Fondul de Rezervă a Guvernului.

Autoritățile de la Moscova i-au promis liderului separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, că-i vor asigura securitatea lui și familiei sale dacă renunţă să participe la alegerile pentru președintele regiunii autoproclamate, scrie publicaţia rusă Kommersant, care face trimitere la surse din cadrul autorităţilor rusești. Acestea i-ar fi propus protecție și familiei lui Smirnov, dar şi afacerilor sale.
Potrivit ziarului îl susţine pe Anatolie Kaminskii în aceste alegeri.

Peste 80% din Fondul de rezervă al Guvernului a fost cheltuit în secret

Executivul cheltuieşte în secret bani din fondul de rezervă, anunţă Publika TV. Astfel în primele cinci luni ale acestui an, peste 80% din banii din acest fond au fost alocaţi, cu titlu confidențial, Serviciului Protecţie şi Pază de Stat. Experţii spun că Guvernul trebuie să cheltuiască banii în mod transparent.
Date ale Ministerului Finanţelor arată că, în perioada ianuarie-mai 2011, din Fondul de rezervă al Guvernului, s-au cheltuit aproape 18 milioane de lei. Mai mult de 80% din aceştia au ajuns la autoritatea care asigură paza înalţilor demnitari de stat.
Astfel, au fost procurate 8 automobile Wolkswagen Touareg care au costat peste 5 milioane de lei. Acestea au fost cumpărate cu ocazia vizitei în Moldova a vicepreşedintelui american, Joe Biden. Conducerea Serviciului Pază şi Protecţie de Stat spune că aceste maşini erau necesare pentru a asigura măsurile de securitate care se impuneau. Cu alte aproximativ 10 milioane de lei a fost achiziţionat alt echipament despre care, potrivit legislaţiei, nu pot fi divulgate alte detalii.

Conflict la întreprinderea Franzeluţa

Directorul general al SA "Franzeluţa", Eugen Baleca, a fost demis ieri de catre Consiliul de administraţie al companiei, relatează Prime TV. Culmea este că exact într-o jumătate de oră, fostul conducător a fost repus în funcţie, după ce a venit cu o decizie judecatoreasca.
Eugen Baleca nu a comentat motivele demiterii sale, dar a făcut aluzie la Ministerul Agriculturii, care ar fi interesat în schimbarea conducerii companiei. Reprezentanţii ministerului spun că la mijloc ar fi nişte delapidări şi nereguli în actele semnate de Baleca.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite