Revista presei: Vinificatorii moldoveni și-au găsit „brandul“: Voronin la sticlă, de Ziua Vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele actualului șef al PCRM a devenit, peste noapte, marcă înregistrată de Ziua Națională a Vinului, la Moldexpo. Doritorii de parlamentar la sticlă sunt nevoiți să mai aștepte până de Revelion. Abia atunci sticlele de „Voronin" fermentat din struguri vor ajunge pe rafturile magazinelor.

Voronin - vinul, nu deputatul, a ajuns la Moldexpo, de Ziua Națională a Vinului, precizează Publika.md. Producătorii dornici de un dram în plus de popularitate au apelat la imaginea comunistului din Parlament pentru a-și lansa produsul bahic pe piață. Totodată, la eveniment vizitatorii au putut vedea și cea mai scumpă sticlă de vin din Republica Moldova. Costă peste 430 de euro și e poleită cu aur.

Criminalitate scăzută, în Republica Moldova

Un studiu privind omuciderile la nivel global realizat de Biroul ONU pentru Droguri și Criminalitate (UNODC) relevă faptul că anul trecut, în Republica Moldova, au fost comise, în medie, 6,6 omoruri la 100.000 de persoane. În Capitală, această medie ajunge la 5,3. Același raport mai indică faptul că 67,9% dintre victimele din Republica Moldova sunt bărbați, iar 32,1% sunt femei, informează Unimedia.md. În clasamentul mondial al criminalității, pe primul loc se află Africa, urmată de America, Asia și Europa.

PLDM, alegeri în decembrie

Liberal-democrații din Republica Moldova intră în febra alegerilor, informează Jurnal.md. Astfel, pe 11 decembrie, aceștia își vor alege noua conducere a partidului. Potrivit liderului PLDM Vlad Filat, data a fost aleasă pentru a marca și cei patru ani de la înființarea formațiunii politice.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite