Revista Presei regionale: Automobile noi și pentru medicii criuleneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine simbol
Imagine simbol

De acum înainte și doctorii din raionul Criuleni vor avea mașini dotate, astfel că acordarea primului ajutor medical va fi posibilă și mai rapid. Automobilele vor fi utilizate de către centrele de sănătate din Cimișeni, Mașcauți, Hrușova și Criuleni, scrie ziarul „Est- Curier".

„Observatorul de Nord" informează că la Soroca s-a creat o mare îmbulzeală pentru obținerea contractului de reabilitare a traseului Sărăteni-Soroca. La concurs s-au înscris 10 companii internaționale, iar evaluarea lor va fi efectuată în următoarele două luni de către un grup de experți locali și internaționali. Boris Gherasim, viceministrul Transporturilor și infrastructurii drumurilor a menționat că reconstrucția traseului Sărăteni- Soroca presupune reabilitarea întregului sistem rutier.

„SP" (Bălți) scrie că șapte grădinițe din orașul Bălți vor trece în viitorul apropiat de la sistemul centralizat de încălzire la cel autonom. Autorii proiectului de decizie sunt de părere că dacă se va trece la decentralizarea sistemelor de încălzire, autoritatea locală va economisi mai mulți bani pentru aprovizionarea cu energie termică a instituțiilor de învățământ din oraș.

Orașul Ungheni poate rămâne fără căldură
Ungheniul poate rămâne fără căldură din cauza datoriilor acumulate, informează „Unghiul". Iurie Marcoci, directorul SA „Comgaz-Plus" menţionează că săptămâna trecută a fost avertizat distribuitorul de gaze de către furnizorul de gaze din oraş cu sistarea acestora. Directorul SA „Comgaz-Plus" afirmă că în sezonul curent de încălzire, datoriile au atins deja 2 milioane de lei, plătind pentru agentul termic doar 59%, din populaţie.

„Ora locală" anunță că Ialoveniul este în căutare de finanțatori. Majoritatea localităţilor din raion nu au servicii specializate de salubrizare. Foarte des, locuitorii raionului depozitează deşeurile pe marginea râurilor sau la margine de sat. Anatol Chicerman, primarul satului Pojăreni, afirmă că această problemă poate fi rezolvată, dacă în viitorul apropiat se vor găsi finanţatori pentru construcţia a două depozite de deşeuri solide în satele Pojăreni şi Răzeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite