Revista Presei: Primarul Chișinăului se teme de atacuri la maică-sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Republica Moldova relatează despre mai multe incidente electorale, despre cum a venit sfârşitul lumii şi despre incercarea de a ajunge în cartea recordurilor Guinness Book

Candidatul Partidului Liberal la fotoliul de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, anunţă că deşi spera la o campanie electorală curată pentru alegerile locale din 5 iunie, aceasta s-a dovedit a fi una murdară, plină de denigrări şi falsuri: ziare false, afişe false, foi volante, montaje video trucate, potrivit Publica TV. Mai mult, Dorin Chirtoacă se teme de faptul că în curând şi mama sa ar putea fi supusă unui atac din partea "binevoitorilor". Aceasta pentru ea lucrează la Victoriabank, afaltă sub controlul milionarului Vlad Plahotniuc. „Ea este angajată din 1993, când erau alţi acţionari majoritari, iar eu aveam doar 15 ani", a subliniat liberalul.

Sfârşitul lumii nu a venit
Sfârşitul lumii a fost anunţat şi la Chişinău, dar acesta a trecut aproape că neobservat în Republica Moldova, scrie Komsomoliskaia Pravda. Mai mult, nici o companie de asigurări nu a fost gata să ofere o asigurare pe motiv moarte ca urmare a „venirii sfârşitului lumii".

Republica Moldova în Guinness Book
O hartă teritorială a Republicii Moldova, formată din 190 de mii de monede de colecţie și încadrată într-o potcoavă formată din 3 200 de potcoave mici a fost propusă pentru a fi înregistrată în Cartea Recordurilor „Guinness Book", relatează Jurnal TV.

Harta care se întinde pe o suprafaţă de 64 metri pătrați a fost realizată de elevi și a fost prezentată sâmbătă în cadrul concursului „Cel mai bun elev inovator", ediția a 4-a.
„Acesta este un rezultat al muncii copiilor, sunt nişte obiecte de artă foarte importante, care merită atenţia publicului şi reprezintă o carte de vizită a ţării noastre peste hotare. Sper ca harta Moldovei, îmbrăţişată de potcoavă, să poarte noroc Republicii Moldova şi pe viitor", a menționat premierul Vlad Filat care a fost prezent la eveniment.
Prim-ministrul a înmânat mai multe premii laureaţilor concursului, care au constat din diplome, cupe precum şi prime băneşti.

Concursul a fost organizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Agenţia pentru Proprietate Intelectuală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite