Republica Moldova și România vor semna un Acord de cooperare în domeniul culturii și artelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Culturii Republicii Moldova și Patrimoniului Național al României vor semna mâine un acord de colaborare, în urma unei vizite oficiale a ministrului român, Kelemen Hunor.

Cooperarea culturală dintre cele două state va prevede implementarea unui plan de acțiuni, cu o durată de la doi la patru ani. „Părțile semnatare vor contribui la dezvoltarea colaborării în domeniile culturii, artelor şi patrimoniului cultural, vor sprijini şi încuraja dezvoltarea colaborării dintre instituţiile şi organizaţiile de resort  în următoarele domenii: arte plastice, muzică, teatru, literatură, activităţi editoriale, patrimoniu cultural.

De asemenea, vor avea loc colaborări între muzeele, bibliotecile naţionale şi alte instituţii specializate, precum și schimb de stagii, specialiști, turnee și festivaluri", a declarat Andrei Chistol, șeful secției de Integrare Europeană și Proiecte Internaționale din cadrul Ministerului Culturii.

Ceremonia de semnare a Acordului de colaborare va avea loc mâine, de la ora 10.30, cu un discurs din partea miniștrilor Culturii Republicii Moldova și României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite