Republica Moldova este ameninţată de o nouă revoluţie, cea a cratiţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comentatorul politic Victor Ciobanu consideră că ţara noastră se află în pragul unei noi revolte, lucru demonstrat şi de rezultatele ultimului sondaj.

Faptul că 83,5% din respondenţii ultimului Barometru al Opiniei Publice au declarat că direcţia în care se mișcă țara este greşită ar trebui să însemne că ţara este în prag de revoluţie, susţine comentatorul politic Victor Ciobanu pe blogul său.
Potrivit analistului, în genere cota celor care consideră că direcţia în care merge ţara este greşită oscilează între 50% și 65%. „În anul 2009 s-a apropiat de 70%. Și doar o singură dată a trecut de 80% - înainte de victoria din 2001 a comuniștilor cu 50% din voturi și 71 de mandate în Parlament", precizează Victor Ciobanu.
În opinia comentatorului sunt şi alte semne ale apropierii unei revolte:
- 87% din cetăţeni consideră că viața lor e afectată de nealegerea președintelui;
- 60% cred că ţara trebuie guvernată de un singur partid;
- 35% optează pentru sistemul politic sovietic, iar 20% pentru sistemul vertical rusesc.

Revoluţia a şi început la TV

Concluzia autorului este că „dacă în 2009 am avut Revoluţia Twitter, acum probabil vom avea Revoluția Cratiţelor. Ea a și început. Deocamdată doar la TV cu Laguta..."

Victor Ciobanu nu crede că Alianţa de la guvernare mai are timp pentru a schimba lucrurile. „Ori alege președintele, oricine ar fi el, ori se duce. În cel mai bun caz - acolo, unde o trimit tinerii. În cel mai rău - unde au s-o bage comuniștii..."

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite