Republica Moldova ar putea participa la operaţiunilor militare ale Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul polonez al Apărării, Bogdan Klich a spus că ţara sa va atrage statele din cadrul Parteneriatului estic să ia parte la misiunile şi operaţiiunile militare ale UE.

În cuvântarea sa privind priorităţile Poloniei în domeniul apărării şi securităţii în perioada aflării la preşedinţia UE, Bogdan Klich a declarat că doar Ucraina a semnat un acord în acest sens, în timp ce ţara sa vrea ca şi alte state din cadrul Parteneriatului estic (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia şi Moldova) să se alăture acestor activităţi.
În ceea ce ppriveşte alte priorităţi, Ministrul sa referit la introducerea de arme moderne şi consolidarea grupurilor militare a UE, care au fost create în toate statele, dar care nu sunt utilizate, notează agenţia rusă ITAR-TASS.

La 1 iulie 2011, Polonia va prelua pentru prima dată preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Plonia a evidenţiat trei direcţii de bază în activitatea sa pentru această perioadă - adoptarea bugetului UE, dezvoltarea iniţiativei Parteneriatului de Est şi creşterea securităţii energetice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite