VIDEO Fiecare al cincilea absolvent a picat Bacalaureatul. Vezi aici reacţia tinerilor la afişarea listelor cu note

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare al cincilea absolvent a picat examenul de bacalaureat în acest an, arată datele preliminare, afișate astăzi după amiază. Din totalul de 31 de mii de liceeni care au susținut anul acesta examenul de „maturitate", 5.788 nu și-au putut promova bacalaureatul.

„Tendința acestei sesiuni a fost una de descreștere a procentajului notelor de 9 și de 10. Ne orientăm mai mult spre 6 și 7, așa cum era de așteptat de mai mulți ani", a declarat Adrian Ghicov, președintele Agenției de Evaluare și Examinare.

Cu toate că mulți elevi au picat BAC-ul, cei care au reușit să îl ia abia și-au putut stăpâni țipetele și lacrimile de fericire. „Ura! Am luat 10 la română. E mai mult decât m-am așteptat, acum voi avea mai multe oportunități de a fi admisă la Limbi Străine, unde materiile umaniste au o pondere mare. Am fost speriați că vom avea doar note rele", a spus Elena Proca, liceană în Capitală. „Sunt mai mult decât mulțumit de notele pe care le-am luat. Îmi făceam griji de nota de la matematică, deoarece vreau sa dau la Arhitectură", a precizat Gheorghe Ciobanu, absolvent la „Mircea Eliade".

Pentru alții, nici nota 9 nu a fost un motiv de fericire. „Am rămas mirat când am văzut că am 9 la română. Știu că am scris foarte bine, voi depune o cerere de contestație", a răbufnit Ion Vacula, mărturisind că vrea să aplice pentru o bursă în România. „Nu-mi ajungea un singur punct ca să iau 10 la chimie, o să cer reverificarea testului meu, sunt sigură că e o eroare. Mulți colegi nu-și merită notele", a menționat Ana Graur, absolventă în Capitală.

Cei care nu sunt de acord cu notele obținute pot depune contestaţii în termen de 48 de ore, iar rezultatele acestora vor fi anunţate în cel mult două zile.

De asemenea, pentru absolvenții care au picat examenul, va avea loc o sesiune suplimentară de bacalaureat, în perioada 11-15 iulie, la Centrul de BAC de la liceul „George Călinescu" din Capitală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite