În Republica Moldova fumatul va fi interzis în toate locurile publice, indiferent dacă sunt sau nu spații special amenajate pentru fumători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Așa apare precizat într-un nou proiect de lege care este întocmit de un grup de lucru format din reprezentanți ai Centrului Național de Sănătate Publică. Demersul este făcut cu ocazia Zilei Internaționale Fără Tutun.

Tutunul scade potența, la bărbați și crește riscurile sterilității. Iată mesajul cu care autoritățile marchează astăzi Ziua Internațională Fără Tutun, relevă Info-Prim Neo.

Ion Șalaru, prim-vicedirectorul Centrului Național de Sănătate Publică, a precizat pentru sursa citată faptul că în prezent este elaborat un proiect de lege care, dacă va fi aprobat de parlamentari, va duce la interzicerea fumatului în toate locurile publice, indiferent dacă au sau nu locuri special amenajate. Totodată, fumatul ar putea fi interzis în instituțiile medicale, de învățământ, în hoteluri și în localurile unde sunt servite produse alimentare.

Conform ultimelor statistici, aproximativ 4.000 de moldoveni mor anual din pricina bolilor asociate fumatului, iar 10% dintre ei sunt fumători pasivi.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite