Republica Moldova se pregătește să adere la „Parteneriatul pentru Guverne Deschise“ (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul e-Guvernare va fi implementat în curând, în Republica Moldova
Sistemul e-Guvernare va fi implementat în curând, în Republica Moldova

Centrul de Guvernare Electronica a inițiat procesul de consultări cu societatea civilă în vederea aplicării Planului de Acțiuni pentru un Guvern Deschis.

Documentul are în vedere o serie de angajamente pe care Guvernul și le-a asumat în efortul de asigurare a transparenței și combatere a corupției. Planul de acțiuni va fi prezentat la forul global al Parteneriatului pentru Guverne Deschise, care se va desfășura în luna aprilie în Brazilia.

„Parteneriatul pentru Guverne Deschise" este o alianță globală între guverne ce susţine și aplică principiile dreptului omului și ale țărilor din Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, propune și dezvoltă măsuri concrete pentru promovarea transparenţei guvernării și aplicării inovaţiilor tehnologice în beneficiul cetățenilor.

Statele semnatare împărtăşesc un set de valori comune: pledează pentru ca cetăţenii să beneficieze de mai multă deschidere și transparență din partea guvernului, recunosc și sprijină efortul ţărilor aflate în stadii diferite de promovare a transparenţei guvernamentale, luptă împotriva corupţiei și cred în puterea cetăţenilor şi a tehnologiei informaţiei.

38 de executive au subscris la „Parteneriatul pentru Guverne deschise". Republica Moldova se numără printre acestea, iar la forul din Brazilia va adera oficial la inițiativă.

Consultările cu societatea civilă reprezintă un element important în elaborarea planului de acțiuni. ONG-urile pot veni cu sugestii și comentarii legate de acțiunile guvernului la capitolul transparență, acces la informație, servicii și gestiunea resurselor publice.

ONG-urile interesate sa participe la consultări sunt încurajate să contacteze Centrul de Guvernare Electronică. Coordonatoarea inițiativei „Guvern Deschis" este Irina Tisacova: irina.tisacova@egov.md, telefon 250-487.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite