Reprezentantul UE în Moldova: „Politicienilor le lipseşte o viziune despre viitorul Moldovei. Ei mai mult se concentrează pe problemele partidului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dirk Schuebel, ambasadorul UE la Chișinău susține că deocamdată, politicienii de la noi nu au o viziune despre viitorul Republicii Moldova.

„Ei mai mult se concentrează pe problemele personale, pe problemele partidului pe care îl reprezintă. Progresul va fi dificil de realizat în acest domeniu dar şi în altele, atât timp cât va domina această abordare orientată spre interesul partidului", explică oficialul.

În ce privește aderarea la Zona de comerţ liber cu UE, oficialul UE spune că Moldova mai are foarte multe de făcut la capitolul reforme. „Acest lucru se referă la sectoarele în care Moldova va trebui să facă faţă concurenţei, cum ar fi sectorul agricol. Dar vă rog să nu uitaţi că acest acord nu va intra în vigoare plenar chiar din prima zi. Va depinde de negociatorii moldoveni şi modul în care ei vor negocia acele perioade de tranziţie pentru sectoarele sensibile ale economiei Republicii Moldova", a mai declarat Dirk Schuebel pentru eco.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite