Replica CCA: „Conducerea NIT şi-a distrus propriul post de televiziune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Consiliului Coordonator Audiovizual au acţionat legal atunci când au lăsat postul de televiziune NIT fără licenţă. Declaraţia a fost făcută de Marian Pocaznoi, preşedintele CCA, într-o conferinţă de presă.

„Membrii CCA au încercat să salveze acest post de televiziune, dar conducerea NIT a distrus propriul post. CCA a epuizat toate măsurile şi sancţiunile pentru a readuce în legalitate acest post de televiziune. Nicio sancţiune aplicată de CCA pentru anul 2011 nu a fost anulată de instanţa de judecată", a declarat Marian Pocaznoi.

Preşedintele CCA a subliniat că timp de trei ani NIT a primit 11 sancţiuni şi două recomandări, fără a ţine cont de ele.

„Timp de trei ani, CCA a acţionat pentru a salva postul de la autodistrugere. Patronii au sfidat legea şi au servit un singur partid. Este o decizie fără precedent, dar şi cazul postului NIT este fără precedent. Niciun alt post nu a încălcat atât de grav legislaţia. Membrii CCA au epuizat toate măsurile pe care le pot lua pentru a readuce un post în câmpul legal", a mai spus preşedintele CCA.

Membrii CCA au decis retragerea licenţei de emisie postului de televiziune NIT la 5 aprilie. Decizia a fost votată de şapte din cei nouă membri. Ulterior, conducerea NIT a contestat decizia la Curtea de Apel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite