Repetiții pentru ziua Tricolorului. Vezi cum arată drapelul-gigant care va fi arborat mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pregătiri pentru ziua Tricolorului
Pregătiri pentru ziua Tricolorului

În după amiaza zilei de astăzi, în fața Guvernului, au avut loc ultimile pregătiri pentru ziua Tricolorului. Muncitorii sădeau flori, iar zeci de copii, militari, dar și Orchestra Prezidențială au repetat scenariul de mâine.

Ceremonia va începe cu discursurile oficialilor și va continua cu dansuri pe ritmurile melodiilor naționale. Ulterior va avea loc și defilarea militarilor, care vor ține câte un steag în mâini. Tot mâine, în fața Executivului va fi arborat un steag-gigant. Ceremonia dedicată Zilei Drapelului naţional va începe la ora 10.00 şi va dura o oră, iar traficul prin Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi oprit.

Pregătiri pentru ziua Tricolorului Tinerii simulează evenimentul de mâine Mâine va fi arborat un steag-gigant

CLICK PENTRU GALERIE

În timp ce repetițiile pentru ziua Tricolorului erau în toi, în fața Guvernului a avut loc și un protest. Cauza este evacuarea corturilor provizorii din fața clădirii. Demolarea a avut loc în urma unei decizii a Curţii Supreme de Justiţie, care prevede că protestatarii, trebuie să le demonteze şi să protesteze în altă parte. În timp ce decizia Curții spune că Jonh Onoje, Tudor Pânzari, Boris Eriomenco şi Leonid Eşanu trebuie să plece din faţa Executivului, protestatarii și-au manifestat nemulțumirea chiar în timpul repetițiilor. „Decizia este ilegală. Nici nu știu unde îmi sunt lucrurile. Este un protest pașnic", susține moldoveanul de origine africană, John Onoje. Protestatarii au promis că revin și mâine.

La inițiativa „Asociației Parlamentul-90“, legislativul Republicii Moldova a votat marcarea Zilei Drapelului de Stat în fiecare an la 27 aprilie, ca sărbătoare națională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite