Renumărarea voturilor pentru CMC a reconfirmat rezultatele din 5 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Electorală Centrală a anunțat rezultatele renumărării voturilor exprimate la alegerile din 5 iunie pentru Consiliul Municipal Chișinău. Diferențele față de numărarea inițială sunt infime, astfel încât repartartizarea mandatelor în forul local rămâne neschimbată.

În urma procedurii care a avut loc astăzi, Partidul Liberal a pierdut 62 de voturi, iar Partidul Comuniștilor - 97. Pe de altă parte, Partidul Liberal Democrat din Moldova a câștigat 85 de sufragii și Partidul Democrat - 25.

Astfel, PCRM va deține majoritatea de 26 de mandate în CMC. Liberalii vor avea 17 mandate, liberal-democrații - șapte, iar democrații - unul.

Renumărarea a avut loc la solicitarea PL, care spera să obțină încă un mandat pentru a înclina balanța în favoarea forțelor democratice. Procedura a costat peste 1,33 milioane de lei.

Iurie Ciocan, președintele CEC, a anunțat că va solicita Parlamentului să impună, pe viitor, sancțiuni partidelor care cer renumărarea, în cazul în care nu se confirmă erorile reclamate. Dacă rezultatele alegerilor se schimbă, cheltuielile pentru renumărare vor fi suportate de bugetul de stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite