Registru de acte locale pentru populaţie şi autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un registru universal de acte locale a fost lansat la Bălţi. Portalul www.actelocale.md, realizat cu suportul financiar al Guvernului şi al USAID, este un serviciu electronic public menit să asigure transparenţa actului de guvernare la nivel local.

„Sperăm că prin intermediul noului serviciu oamenii simpli vor avea un instrument eficient de a face cunoştinţă cu toate actele adoptate de autorităţile locale", a declarat Douglas Muir, directorul proiectului BIZTAR „Reforma cadrului de reglementare a activităţii de întreprinzător şi a administrării fiscale în Moldova" din cadrul USAID.

Iniţial, registrul era prevăzut doar pentru municipiul Bălţi şi raioanele învecinate, ulterior s-a decis însă ca baza de date să fie extinsă pentru ca să poată fi de folos tuturor autorităţilor locale din ţară, majoritatea dintre care nu au nici măcar poştă electronică.

Astfel, fiecare primărie sau consiliu local va putea deveni participant la acest registru şi va avea şi propria pagină web pe care să-şi publice documentele elaborate. „În consecinţă, oricine va avea acces instantaneu la informaţia privind activitatea autorităţilor locale", a explicat Sergiu Rabii, specialist IT în proiectul BIZTAR.

Experţii susţin că astfel va fi mai uşor de găsit un document aprobat de o primărie, dar şi de făcut schimb de experienţă în rezolvarea unor probleme locale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite