Realizarea proiectului South Stream prin România va costa mai puţin Gazpromul, decât varianta prin Bulgaria, Serbia şi Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mikhail Korchemkin, director al East European Gas Analysis crede că pentru a ocoli Ucraina, gigantul rus al gazelor ar avea nevoie de a construi o conductă prin România şi Ungaria până în Slovacia.

Expertul rus Mikhail Korchemkin susţine într-o scurtă analiză că pentru a ocoli teritoriul ucrainean şi pentru a transporta gaze până la depozitele de gaze de la Baumgarten şi Arnoldstein din Austria ar fi mult mai ieftin de realizat proiectul South Stream Light.

Acesta ar urma să fie construit pe traseul aprobat până la Varna în Bulgaria, iar de acolo să fie construită o conductă prin România şi Ungaria până la nodul V. Kapusany din Slovacia. De acolo gazul rusesc poate ajunge foarte uşor în orice ţară din UE. Totodată, Mikhail Korchemkin, nu vede necesitatea de a construi o ramificaţie spre Grecia şi Italia. Mult mai rezonabilă ar fi utilizarea conductei Transbalcanice, susţine expertul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite