Reacţia Chişinăului la decizia lui Şevciuk de a introduce taxe pentru mărfurile moldoveneşti: „Este un pas înapoi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul Tiraspol
Oraşul Tiraspol

După ce liderul separatist Evgheni Şevciuk a semnat o decizie potrivit căreia agenţii economici din Republica Moldova care introduc mărfuri în stânga Nistrului vor achita taxe suplimentare, Biroul pentru reintegrare de la Chişinău vine cu o reacţie.

„Considerăm că asemenea acţiuni unilaterale ale părţii transnistrene sunt contraproductive, vin în contradicţie cu înţelegerile convenite în cadrul dialogului constructiv stabilit, reprezintă, de fapt, un pas înapoi de la înţelegerile la care s-a ajuns în cadrul ultimelor întrevederi şi vor avea un impact negativ atât asupra situaţiei economice a populaţiei, cât şi a agenţilor economici de pe ambele maluri ale râului Nistru", se arată în comunicatul de presă al Biroului de Reintegrare de la Chişinău.

Autorităţile separatiste de la Tiraspol au introdus taxe speciale la mărfurile moldoveneşti

Documentul semnat de liderul separatist chiar în ziua în care s-a întâlnit la Chişinău cu premierul Vlad Filat prevede introducerea de „taxe vamale speciale la mărfurile importate din Republica Moldova".

Printre mărfurile la care se va aplica aceste taxe se numără băuturile alcoolice tari, berea, vinurile, ţigările, obiectele din metale preţioase, benzina, motorina, hainele, cafeaua, caviarul, televizoarele cu diagonala mai mare de 72 de centrimetri, camerele de filmat şi fotografiat etc.

Decizia autorităţilor de la Tiraspol nu a fost explicată. Specialiştii de la Chişinău consideră că introducerea acestor taxe ar fi o încercare de a impune Chişinăul să renunţe la o serie de proceduri vamale la care sunt suspuse mărfurile din regiunea separatistă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite