Război şoferilor care parchează ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii auto care-şi lasă maşinile în locuri interzise rămân fără numere de înmatriculare. Oamenii dau vina pe lipsa locurilor de parcare în centrul oraşului.

De o săptămână şoferii sunt vânaţi de agenţii rutieri, care scot numerele de înmatriculare de pe maşinile parcate în locuri interzise. Marina Dron şi-a lăsat ieri automobilul în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Când s-a întors, nu mai avea plăcuţa din faţă. „Am venit la magazinul Gemeni. M-am învârtit de două ori pe strada Puşkin, însă n-am găsit niciun loc de parcare pe trotuar. Ce era să fac?", s-a întrebat femeia, supărată că poliţiştii au trecut cu vederea Mercedes-ul de alături.

„Să facă mai întâi parcări şi apoi să dea amenzi. Eu sunt gata să plătesc câte cinci lei la parcările legale, dar acestea practic nu există în centrul Capitalei. În plus, indicatoarele care interzic staţionarea nu sunt plasate în locuri vizibile", a remarcat indignat Ion Laleli, care şi-a găsit maşina fără plăcuţa de înmatriculare după ce a fost la cumpărături în Piaţa Centrală. Într-o săptămână de la începerea operaţiunii „Parchezi ilegal, rămâi fără număr", peste 700 de conducători auto au rămas fără numere de înmatriculare, alţi 500 s-au ales cu procese verbale, iar circa 1.000 au fost avertizaţi să nu parcheze ilegal pe străzile Chişinăului.

Şoferii care au parcat neregulamentar au fost amendaţi cu 100-200 de lei, fiindu-le aplicate şi două puncte de penalizare. În cazul în care staţionând într-un anumit loc aţi creat intenţionat obstacole în circulaţia rutieră, puteţi fi sancţionat chiar şi cu 2.000 de lei.

DRUMURI ÎNCHISE
Timp de două zile, pe teritoriul municipiului Chişinău, în special pe traseul pe care se va deplasa miercuri cancelarul german Angela Merkel, a început operaţiunea „Girofarul". Scopul acesteia este de a le reaminti şoferilor cum să se comporte când pe drum se deplasează autovehicule cu regim prioritar de circulaţie. Mâine, când oficialul german va sosi la Chişinău, pe anumite trasee traficul va fi temporar sistat. Autorităţile vă recomandă să lăsaţi maşinile acasă şi să utilizaţi transportul public.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite