Radu Baranov, polițistul bătăuș de la Ungheni, reținut pentru tâlhării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost polițist Radu Baranov de la Ungheni a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit de săvârșirea a două tâlhării comise la 13 septembrie 2012, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

La 17:00 bănuitul l-a deposedat pe un bărbat de automobilul de model Grand Cherokee. Incidentul a avut loc într-o locatitate din raionul Hâncești. Peste o oră, în altă localitate din raionul Hâncești, Radu Baranov, împreună cu patru persoane neidentificate, l-a bătut pe un bărbat, folosind o armă de foc neidentificată, după care l-a deposedat de automobilul de model Opel Omega.

La 16 septembrie, Poliția a efectuat o percheziție la domiciliul bănuitului, de unde au fost ridicate actele ambelor automobile și un pistol de model RG 88 calibrul 10mm nr. 0811016, deținut de Radu Baranov legal. Din curtea blocului locativ au fost ridicate și automobilele furate.

Poliția l-a reținut pe Radu Baranov pe un termen de 72 de ore.

Acesta mai figurează ca bănuit pe un caz de escrocherie în Ungheni, dobândind împreună cu alți doi cetățeni, prin abuz de încredere, un deltoplan de model MDP, estimat la 180.000 de lei și o remorcă de automobil, estimată la 7.500 de lei. Cauza penală pe acest caz este instrumentată de Procuratura raionului Ungheni.

Radu Baranov a mai fost implicat într-un dosar penal pentru aplicarea violenței asupra unui tânăr în Comisariatul de Poliție din Ungheni în august 2010. În 2012 Curtea de Apel din Chișinău a revizuit această cauză, recalificând-o din penală în contravențională, cu aplicarea unei amenzi de 1.600 de lei și a dispus rejudecarea litigiului dintre el şi Ministerul Afacerilor Interne pentru repunerea sa în funcție.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite