Racolau tinere din Moldova pentru a le trimite să se prostitueze în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerele urmau să ajungă în Grecia
Tinerele urmau să ajungă în Grecia

Este vorba de cetăţeni moldoveni și greci, care aveau roluri bine determinate şi o schemă pusă la punct, potrivit unui comunicat MAI.

O tânără de 20 de ani, originară din Orhei putea fi următoarea victimă a reţelei. Ea deja obţinuse viza shengen şi urma să fie transportată la destinaţie. Oamenii legii au depistat însă reţeaua de proxeneţi.

Potrivit MAI, membrii grupării acţionau conform unei scheme bine pusă la punct: ei identificau o potențială victimă şi îi propuneau un serviciu bine plătit in Grecia. După ce fata cădea în plasa suspectului moldovean, acțiunile erau preluate de un cetățean grec, sosit în țara noastră pentru a încheia căsătorie fictivă cu tânăra. Ulterior tânără devenea soția fictivă a grecului. Ei i se făceau documentele pentru obținerea vizei schengen de la consulatul Republicii Elene din Ucraina. Drept temei servea invitația soțului fictiv.

Membrii grupării, care se aflau în Moldova, au fost încătușați de poliție. Unul dintre complici, s-a dovedit a fi o doamnă, de 35 ani, originară din orașul Tiraspol. Potrivit cercetărilor preliminare, aceasta era responsabilă de racolarea și perfectarea actelor pentru victime, fiind prinsă de poliție la intrarea în Capitală, în momentul în care se întorcea din Ucraina, de la ambasada Greciei. De asemenea, oamenii legii au reţinut un alt membru al grupării, un bărbat în vârstă de 56 de ani, originar din localitatea Moypia, Grecia. El se afla într-un imobil închiriat din Capitală şi urma să însoţească victima spre Grecia.

Cazul este cercetat de poliție în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării persoanelor implicate. Dacă vinovăția le va fi demonstrată suspecţii riscă până la 7 ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite