(REVISTA PRESEI) Vlad Filat: „Avem premise pentru alegerea şefului statului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul moldovean, Vlad Filat
Prim-ministrul moldovean, Vlad Filat

„Alegerea preşedintelui Republicii Moldova este importantă pentru a oferi stabilitate procesului politic şi în consecinţă proceselor din ţara noastră", declaraţia a fost făcută de premierul Vlad Filat într-un interviu pentru Europa Liberă.

„ Alegerea preşedintelui Republicii Moldova înseamnă evitarea alegerilor anticipate. Or, nealegerea preşedintelui înseamnă alegeri anticipate. Trebuie în primul rând actorii politici implicaţi în acest proces să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să ofere soluţia pentru ca preşedintele să fie ales", a mai spus Vlad Filat pentru Europa Liberă.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, a declarat într-o emisiune la Arena FM că actuala guvernare a pierdut din elan.

„Orice guvernare are un anumit suflet, o anumită dinamică. Când faci primii pași, inspirația este una, proiectele sunt altfel văzute. Avântul, care este inerent oricărei guvernări, dacă coincide cu acea lună de miere pe care o are cu electoratul, se pot face lucruri foarte mari. Senzația mea este că actuala guvernare și-a pierdut acel elan", a declarat fostul ministrul al Justiţiei.

În ciuda crizei din Europa, moldovenii care muncesc în străinătate transferă tot mai mulţi bani în ţară, anunţă Publika TV. Datele arată că, de la începutul anului, suma intrată în Moldova a depăşit 1,64 miliarde de dolari şi este cu peste 168 de milioane mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei mai mulţi bani au fost transferaţi în perioada iulie-septembrie, când în ţară au ajuns aproape 421 de milioane de dolari.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite