REVISTA PRESEI Topul celor mai scumpe contracte de studii la facultăţile din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultăţile la care sunt cele mai scumpe contracte de studii sunt şi cele mai solicitate de către absolvenţi, anunţă Publika TV. Astfel, preţul contractelor variază de la 5.000 de lei şi până la 20 de mii de lei pe an. Deşi Guvernul încă nu a aprobat preţul studiilor din acest an, reprezentanţii instituţiilor de învăţământ superior susţin că aceste tarife nu vor fi mai mici decât în 2010.

Acum cea mai scumpă facultate este cea de stomatologie. Contractul pentru un an de zile aici costă 20.300 de lei, comunică Publika TV. Pe locul doi şi trei se află, de asemenea, facultăţile Universităţii de medicină şi anume Farmacologia - 18.200 de lei şi facultatea de medicină generală unde un an de studii costă 17.400 de lei. Pe locul patru este facultatea de drept a Universităşii de Stat cu 9.000 de lei, urmată de facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, unde contractul pentru studii costă 8.000 de lei.

Pro TV informează că în ultimele zile numărul intoxicaţiilor alimentare a crescut cu 20 la sută. Medicii ne recomandă să ne abţinem în această perioadă de la ouă, carne şi peşte, dacă nu suntem siguri că au fost bine pregătite. Pacienţii spitalului de boli infecţioase se plâng că au făcut intoxicaţie alimentară chiar şi de la produse aparent inoffensive, potrivit Pro TV.

Portalul Ştirea Zilei scrie că trei fraţi de 4,6 şi, respectiv 10 ani, au fost internaţi, împreună cu mama lor, în stare gravă la spital în urma unui accident de maşină. Este vorba de o familie de moldoveni. Accidentul s-a produs pe o autostrada din Italia. În timpul impactului, la volanul maşinii se afla tatăl copiilor, singurul care a scăpat nevătămat.

Beau gaz în loc de apă, titrează ziarul Jurnal de Chişinău. Un fenomen ieşit din comun are loc de mai bine de trei decenii în satul Lunga, raionul Floreşti. Locuitorii satului scot gaz lampant din fântâni. Sătenii se aprovizionează cu apă potabilă de la apeduct, dar unii nici până azi nu s-au conectat la conducta centrală. O firmă cehă, cu finanţarea guvernului Cehiei, implementează un proiect de construcţie a staţiilor de filtrare a apelor freatice din sat, mai scrie Jurnal de Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite