REVISTA PRESEI Steagul lui Ștefan cel Mare ajunge astăzi la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul steag de pe vremea lui Ştefan cel Mare, aflat în proprietatea statului român, va fi adus astăzi la Chişinău. Relicva va fi expusă la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie Naturală şi va putea fi admirată până pe 12 septmebrie, scrie publika.md.

Steagul de pe vremea lui Ştefan cel Mare va fi adus la Chişinău cu o aeronavă militară. Acesta este păstrat într-o casetă protectoare cu heliu. Aproape 1.000 de poliţişti vor asigura paza praporului pe durata aflării în Moldova. Pentru asigurarea securităţii relicvei şi pentru amenajarea spaţiului de expoziţie, Guvernul a alocat 294 de mii de lei. România va suporta cheltuielile de transport şi asigurare a steagului, informează publika.md.

Hoţ cu experienţă la 14 ani

Adolescentul din Durleşti a săvârşit 113 infracţiuni la doar 14 ani! În perioada în care copiii de vârstă lui merg la şcoală, acesta a pus pe roate o adevărată afacere cu droguri, transmite jurnaltv.md. Băiatul a deschis un adevărat laborator de preparare a narcoticelor într-un apartament din Chişinău. Timp de doi ani, acesta a fost documentat în 113 cazuri de infracţiuni. Trei dintre ele sunt legate de păstrarea drogurilor, iar restul de sustragerea accesoriilor şi a furturilor din automobile. De fiecare dată, copilul reuşea să scape basma curată pentru ca este minor, potrivit jurnaltv.md.

Cel putin şase morţi în urma unei explozii produse într-o baza militară din Rusia

PRO tv informează că explozia s-a produs, ieri, într-o bază militară din regiunea Astrakhan, la 1.500 de kilometri sud de Moscova. "Deflagraţia a avut loc la ora 14.20 GMT (17.20, ora Moldovei), probabil în momentul în care erau dezamorsate dispozitive explozive. Şase militari au fost ucişi si 12 au fost răniţi, conform informaţiilor preliminare", a declarat un oficial din cadrul poliţiei ruse, citat de Interfax.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite