REVISTA PRESEI REGIONALE Mihai Dron, student la o şcoală de lutieri din Elveţia, a venit în vacanţă la Gura Galbenei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Dron este unicul tânăr din Republica Moldova care a avut marele noroc să ajungă să-şi facă studiile la Şcoala de lutieri din Elveţia.

Cei care vin să înveţe aici o fac din îndemnul inimii şi din vocaţie. Meşteşugurile rare care sunt predate în şcoala respectivă necesită talent de excepţie din partea elevilor şi instruirea individuală a fiecăruia dintre aceşti tineri înzestraţi cu harul de a simţi lemnul. Iar profesorii sunt toţi de talie internaţională. Pentru a fi admişi la studii, solicitanţii trebuie să deţină deja o diplomă de studii superioare şi să susţină un şir de examene riguroase, să poată desena şi cânta la vioară, scrie „Gazeta de Sud".


Panouri solare la liceul din Olişcani

Liceul Teoretic Olişcani, raionul Rezina, a beneficiat de un grant de 25 mii de dolari pentru a instala panouri solare. Astfel, cheltuielile de energie consumată anual ar putea fi diminuate cu circa 65 la sută.

Bateriile solare, instalate pe acoperişul instituţiei, vor asigura liceul cu apă caldă pe parcursul întregului an de învăţământ. Totodată, instalaţia va furniza agent termic pentru încălzirea localului în perioada rece a anului, scrie ziarul „Cuvântul".

Săpături arheologice la Saharna

În perioada 28 iunie - 5 august comuna Saharna Nouă, raionul Rezina, găzduieşte o nouă expediţie arheologică. Potrivit lui Andrei Nicic, doctor în istorie, studenţi şi masteranzi de la Universitatea de Stat din Moldova lucrează aici în cadrul practicii de stagiu sub egida Laboratorului stiinţific de cercetări Tracologie.


„Cuvântul" ne informează că anul trecut la Saharna a fost un grup de savanţi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" care a efectuat un şir de investigaţii radiomagnetice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite