REVISTA PRESEI Milionarul moldovean Vlad Plahotniuc/Ulinici anchetat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe culoarele politice de la Chişinău circulă zvonuri, potrivit cărora prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova ar fi inculpat pentru savârsirea infracţiunilor de abuz in serviciu.

De la un timp încoace pe culoarele politice de la Chişinău circulă nişte zvonuri, potrivit cărora în România ar exista un dosar în care fruntaşul Partidului Democrat ar fi inculpat pentru savârsirea infracţiunilor de abuz in serviciu. Plahotniuc ar fi anchetat de DNA pentru activitatea sa anterioră în calitate de preşedinte al Companiei Petrom Moldova, scrie pe blogul său Petru Bogatu, analist politic.

Deocamdată procurorii investigează cazul în condiţii de maximă confidenţialitate. Şi nici nu-i de mirare. Bucureştiul nu doreşte să şifoneze imaginea AIE. Totuşi, dacă dosarul va fi pus pe rol, iar Plahotniuc ar refuza să coopereze cu justiţia, el ar putea fi dat în urmărire internaţională, mandatul european de reţinere fiind preluat în aceste împrejurări de Interpol.

Moldovenii la prăşit

Pro TV relatează despre faptul că în timpul verii, unii elevi muncesc din greu ca sa faca bani de scoala. Pentru ca rechizitele sunt tot mai scumpe, taxele la licee din ce in ce mai mari, iar contractele la universitati cresc ca pe drojdii, elevii si studentii sunt nevoiti să iasa la lucru. Daca elevii de la tara lucreaza in camp, cei de la oras, devin vara constructori, hamali.

Politicienii trebuie taxaţi atunci când refuză să participe la emisiuni televizate, anunţă Publika TV.
Iar jurnaliştii, atunci când sunt jigniţi de clasa politică, trebuie să se solidarizeze pentru a demonstra politicienilor că aceştia greşesc.
"Jurnaliştii dacă ar fi mai energici şi mai fermi în acţiunile lor prin care ar arăta că aceşti politicieni greşesc, atunci şi politicienii ar ezita un pic înaintea unor acţiuni nedemocratice", a menţionat jurnalistul Vlad Ţurcanu în cadrul unei Ediţii Speciale..

"Presa ar trebui să fie cea care stabileşte criteriile şi trebuie să-i taxeze de atâtea ori de câte ori ei nu procedează corect", a adăugat Cornelia Cozonac, directorul Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

Analiştii politici consideră că jurnaliştii trebuie să fie solidari atunci când un coleg de-al lor este ofensat de către un politician.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite