REVISTA PRESEI Londra îl demască pe Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Implicarea prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, în atacurile raider asupra câtorva bănci din Republica Moldova devine tot mai vizibilă. Cel puţin asta o demonstrează un nou set de documente deconspirate la Londra de către avocaţii oamenilor de afaceri Victor Țopa şi Viorel Ţopa.

Pe parcursul a cel puţin patru luni, aceştia examinează documentele oferite de către proprietarii mai multor companii din Anglia şi Scoţia, documente care demonstrează clar că acestea au fost implicate în atacurile raider din vara anului trecut, scrie jurnal.md.

Ghimpu propune ca în noua Constituţie să nu fie indicată denumirea limbii oficiale

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, propune ca în noua Constituţie să nu fie indicată care este limba oficială a statului. Asta în cazul în care nu se va ajunge la o decizie finală în acest sens. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime.

"Eu pledez pentru adevăr, pentru limba română. Dar va fi problematic. Nu cred că cei care flutură secera şi ciocanul prin ţară vor vota o Constituţie în care va fi menţionată limba română drept oficială. Avem nevoie de un referendum pentru a decide cum procedăm. Iar în cazul în care înţelegem că nu merge limba română, atunci să excludem această neclaritate din Legea Supremă. Există multe Constituţii în întreaga lume unde nu este specificată limba", a declarat Mihai Ghimpu.

Publika.md menţionează că, anterior, premierul Vlad Filat a declarat că Republica Moldova ar putea avea o nouă Constituţie în viitorul apropiat. Premierul speră că noul proiect al Legii Supreme să fie susţinut de majoritatea parlamentarilor.

Directoarea unei grădiniţe din Capitală, acuzată că cere mii de lei de la părinţi

Administraţia unei grădiniţe din sectorul Ciocana al Capitalei stoarce mii de lei de la părinţi invocând confortul picilor. Directoarea iî obligă pe părinţi să achite o taxă de cel putin 3 mii de lei. Totul a fost filmat cu o cameră ascunsă de un părinte la o şedinţă convocată la instituţia preşcolară cu bucluc. Imaginile au fost transmise la PRO TV.

Din imaginile suprinse cu o cameră ascunsă de către părinţi se vede cum directoarea grădiniţei le spune clar cât trebuie să plătească pentru reparaţie şi mobilier.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite