REVISTA PRESEI LOCALE: Trei tineri, doar într-o noapte, au rupt mâna unui bărbat, au răpit o bătrână oarbă şi au violat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din Ungheni sunt învinuiţi că ar fi intrat în ograda unui vecin fără permisiune şi în urma unei cerţi, i-au fracturat o mână.

Mai târziu se presupune că suspecţii ar fi intrat în casa unei bătrâne nevăzătoare şi ţintuită la pat, ar fi scos-o forţat din casă şi ar fi dus-o la unul dintre ei unde ar fi fost violată. Dacă le va fi demonstrată vinovăţia, ei riscă să facă între 4 şi 9 ani de puşcărie, scrie ziarul „Unghiul".

Într-un an raionul Cahul a valorificat proiecte în valoare de 14 milioane de lei

Pe parcursul anului trecut, în localităţile raionului Cahul au fost implementate proiecte de circa 14 milioane de lei. În anul curent, în localităţile Colibaşi, Manta, Crihana Veche, Badicul Moldovenesc sunt în derulare noi proiecte, în cea mai mare parte - cu suportul financiar din partea UE, prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Acest parteneriat transfrontalier se va materializa în aprobarea şi implementarea, până la finele anului 2014, a noi proiecte la standardele europene, prin concursul administraţiilor locale şi regionale, societăţii civile, al comunităţilor locale, scrie Gazeta de Sud.

„Cum sunt respectate drepturile persoanelor cu dizabilităţi?"

Procuratura raionului Ialoveni a verificat în 2010 şi în primul semestru al anului 2011, modul de respectare a legislaţiei în domeniul asigurării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. În urma controlului s-a constatat că anul trecut, la procuratură au fost înregistrate trei petiţii de acest gen.
Tot în această perioadă a fost pornită o cauză penală în urma depistării unei scheme frauduloase de sustragere a mijloacelor băneşti de către un grup de funcţionari, însă la 30 iunie urmărirea penală a fost clasată din lipsa elementelor infracţiunii, informează ziarul Ora Locală.

„Notele copiilor verificate pe internet"

În Liceul Teoretic „Ion Creangă" din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, a fost instituit un registru şcolar electronic. Tudor Verlan, directorul liceului, menţionează că a văzut un asemenea registru în Estonia, în timpul unei vizite de documentare şi s-a gândit că şi la Coşniţa un registru de acest fel s-ar potrivi de minune. Registrul poate fi accesat pe pagina web a liceului.

Larisa Braducean, şefa Direcţiei Educaţie a raionului Dubăsari, consideră că instituirea registrului electronic este cât se poate de benefică, în condiţiile în care peste 60% din părinţii copiilor din raion sunt plecaţi la muncă peste hotare, scrie ziarul Est-Curier.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite