REVISTA PRESEI Formuzal nemulţumit de întâlnirea cu Filat: „Am aşteptat mai mult de la el“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Ministerului Educaţiei, care a schimbat procedura de admitere în colegii de dragul absolvenţilor din Găgăuzia care nu au promovat examenul de română la bacalaureat, tot nu este pe plac başcanului Formuzal, anunţă Publika TV. Demnitarul de la Comrat spera ca tinerii să poată fi admişi la facultate.

"Am avut aşteptări mai mari. Speram să fie găsită o modalitate, care să le permită copiilor noştri să înveţe un an în instituţiile de învăţământ superior, cu susţinerea ulterioară a examenului de BAC", a menţionat acesta la Publika TV.

Potrivit portalului Ştirea Zilei, în total, au fost depuse 3.162 de dosare pentru burse de studii preuniversitare şi universitare în România. La Chişinău, 1.619 candidaţi şi-au depus dosarele pentru studii de licenţă şi 315 pentru studii preuniversitare. La Bălţi, au fost depuse 650 de dosare pentru învăţământul universitar şi alte 137 pentru cel preuniversitar. La consulatul român de la Cahul, 345 de pretendenţi si-au depus dosarele pentru burse universitare şi 97 pentru studii preuniversitare.

Jurnal TV a realizat un reportaj de la ZOO unde ieri copii au avut intrare liberă. „Jocuri, zâmbete şi zeci de ochişori miraţi la grădina zoologică. Părea a fi o zi obişnuită, dar pentru vieţuitoarele de aici dimineaţa a început cu un dejun de sărbătoare. Maimuţele se alintă cu banane şi piersici, hârciogii cu o salată delicioasă, tigrii cu o cantitate de carne mai mare decât de obicei. dar, de departe, vedeta zilei a fost ursul Baloo", descrie din atmosfera de acolo Jurnal TV.

Pro TV comunică despre un accidend ciudat pe şoseaua Chişinău-Orhei.Doi tineri au ajuns în stare gravă la urgenţă, în urma unui accident. Cei doi circulau cu o căruţă şi, la o intersecţie, au fost loviţi de un microbuz. În urma impactului, caruţa a fost distrusă, iar calul a murit pe loc. Niciun pasager din microbuz nu a avut de suferit.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite