REVISTA PRESEI Filat este nostalgic după studenția de la Iași: „La cămin am stat cinci în cameră și nu erau condiții mai bune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-o vizită la căminele Universităţii de Stat din Moldova, premierul Vlad Filat a promis că, în câţiva ani, studenţii vor putea locui şi la mansard, informează Publika TV. Potrivit prim-ministrului, mansardele vor permite cazarea a încă 80 de studenţi în fiecare cămin. Filat a mai spus că va fi asigurată termoizolarea căminelor, schimbarea geamurilor şi a ţevilor.

Publika TV scrie că plimbarea prin camerele de cămin, i-a trezit clipe de nostalgie premierului, care şi-a amintit de anii de studenţie."Când eram student la Iași, stăteam cinci într-o cameră din cămin și nu erau condiții mai bune. Am făcut reparație...", a povestit șeful Executivului, potrivit Publika TV.

Pro TV relatează povestea lui Valentin Buruiana care au reușit să demonstreze ca a fi moldovean nu e un handicap. Bărbatul de la Zâmbreni privește acum Parisul de sus, de la înălțimile Defensului, cea mai mare zonă de afaceri din Europa. Este manager la una dintre cele mai mari companii de audit din lume, Ernest&Young, care oferă servicii pentru giganți precum Google, Intel, McDonalds sau Coca Cola, fiind prezentă în 140 de țări.

Postul de radio Europa Liberă informează că la zile numărate până la începerea noului an şcolar, Ministerul Educaţiei a anunțat că va grăbi închiderea școlilor internat și plasarea copiilor în familii, fie că este vorba de familii naturale sau adoptive. Oficialii ministerului au spus că vor să grăbească procesul pentru a-și atinge un obiectiv stabilit în 2007, anume ca să obțină în cinci ani înjumătățirea copiilor aflați în internate, potrivit Europa Liberă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite