REVISTA PRESEI Deţinutul, care a evadat ieri, a fost reţinut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evadatul a fost reţinut
Evadatul a fost reţinut

Deţinutul care a evadat ieri din izolatorul Comisariatului General de Poliţie, unde era reţinut fiind bănuit de omorul cetăţeanului turc, a fost reţinut în această dimineata, în satul Maximovca, raionul Anenii Noi.

Milicenco Veceaslav Mihai în vârstă de 23 de ani este principalul bănuit în săvârsirea omorului cetăţeanului turc de la sfârşitul lunii ianuarie. Tânarul a fost reţinut acum două săptămâni şi se află în arest pentru 30 de zile. Acesta a evadat ieri, în jurul orei 16.00, din curtea de plimbări, deteriorând gratiile, scrie protv.md.

Problemele transportatorilor vor fi discutate în cadrul Plenarei Consiliului Federaţiei din acest domeniu

Anul trecut, în jur de 200 de milioane de lei din transport nu au ajuns în bugetul de stat. Asta pentru că aproape jumătate dintre transportatorii auto de călători activează ilicit. Cel puţin aşa susţin sindicaliştii de la Federaţia Transportatorilor şi Drumarilor din Moldova, potrivit publika.md.

Ei susţin că sunt într-o situaţie critică şi deoarece aproape toţi angajaţii acestui sector au o vârstă înaintată. Sindicaliştii mai spun că oamenii care activează în mai multe organizaţii din cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor nu au primit salariile de două luni. Sunt doar câteva dintre problemele transportatorilor şi drumarilor care urmează să fie discutate în cadrul Plenarei Consiliului Federaţiei din acest domeniu.

Pot fi diminuate efectele îmbătrânirii rapide în Moldova?

Anul 2012 în Europa este declarat anul Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii. Experţii de la Fondul ONU pentru Populaţie au mai constatat că în localităţile rurale populaţia îmbătrâneşte în ritm galopant, în plus, bâtrânii de la sate au venituri mult mai mici decît cei de la oraş. Ce soluţii au autorităţile pentru a diminua efectele îmbătrânirii rapide a populaţiei, a căutat să afle Diana Răileanu de la Europa Liberă. Cu o pensie care abia le ajunge să-şi cumpere de-ale gurii, o bună parte dintre bătrânii din Republica Moldova trăiesc de azi pe mâine. O dată ce ating vârsta de pensionare se pomenesc fără un loc de muncă, excluşi, practic din viaţa socială.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite