REVISTA PRESEI Cosmonautul român Dumitru Prunariu va veni în Moldova pentru a participa la o conferinţă internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Prunariu
Dumitru Prunariu

În perioada 22-24 septembrie 2011, la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) se va desfăşura Conferința Internațională de Microelectronică și Știința Calculatoarelor.

Evenimentul va fi dedicat aniversării a 30 de ani de la primul zbor al unui cosmonaut român în spaţiu. Timpul scrie că la conferinţă va participa cosmonautul Dumitru Prunariu, care va sosi la Chişinău cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Cei mai buni 10 jurnalişti ai anului 2011

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP), organizează, în a doua jumătate a lunii decembrie 2011, tradiţionala serată de decernare a premiilor «10 jurnalişti ai anului».

Ziarul de Gardă scrie că în acest an, în premieră, laureaţii topului «10 jurnalişti ai anului» vor fi desemnaţi pe bază rezultatelor unui concurs de materiale jurnalistice (ştiri, reportaje, investigaţii, fotografii relevante, analize, editoriale, comentarii, emisiuni radio sau tv) care vor trata subiecte din domeniile: social, politic, economic, cultural, ecologic etc.

Materialele, realizate pe parcursul anului 2011, vor fi evaluate de către un juriu, constituit din reprezentanţi ai societăţii civile, ţinând cont de următoarele criterii:
• Profunzimea materialelor; Obiectivitate şi imparţialitate; Respectarea normelor deontologice; Gradul de satisfacere a interesului public.

Tinerii discută despre eficienţa utilizării bugetelor

Săptămâna aceasta, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) a lansat campania de dezbateri publice pe marginea eficienţei în utilizarea bugetelor centrelor de resurse pentru tineret. Asemenea centre există în raioanele Basarabeasca, Leova, Căuşeni, în unitatea teritorial-administrative din Leova.

Gazeta de Sud ne informează că în cadrul dezbaterilor, se scot la iveală rezultatele preliminare ale monitorizării activităţii centrelor de resurse pentru tineri, se fac recomandări privind eficientizarea finanţării acestora prin intermediul unui mecanism coerent de lucru cu autorităţile publice locale şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

La discuţii participă tineri, reprezentanţi ai sectorului asociativ, angajaţi ai centrelor, ai autorităţilor publice locale, precum şi funcţionari ai Ministerului Tineretului şi Sportului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite