REVISTA PRESEI Consiliul Republican al Partidului Liberal se obligă să formeze Alianţe pentru Integrare Europeană locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană

Liberalii vor ca alianţele la nivel local să fie constituite în baza rezultatelor obţinute de coaliţia de guvernare la nivel naţional. Declaraţia îi aparţine liderului PL, Mihai Ghimpu, și a fost făcută în cadrul ședinței Consiliului Republican al liberalilor convoacat pentru a face bilanţul alegerilor locale generale, transmite publika.md.

"Republica Moldova are nevoie de Alianțe pentru Integrarea Europeană locale, dacă ele nu se vor constitui va fi un cutremur pentru AIE central", a explicat Ghimpu.
Președintele Partidului Liberal a mai spus că formaţiunea sa politică nu mai este dispusă să facă cedări de funcţii. "Nu o să mai fim atât de darnici. Am cedat funcția de președinte al Parlametului și unii sunt foarte mulțumiți, au luat funcția și au uitat ca trebuie să alegem șeful statului", a menționat liberalul. Mihai Ghimpu a rugat colegii săi din raioane să fie mai vigilenți și i-a îndemnat să nu facă niciun pas spre Partidul Comuniștilor, scrie Publika.

O fetiţă a decedat după ce a căzut de pe şcoală

Tatiana Croitor, o fetiţă de 6 ani din satul Dubăsarii Vechi a decedat săptămâna trecută în secţia terapie intensivă a spitalului din Criuleni din cauza unor traume grave. Medicii din cadrul spitalului spun că fetiţa a fost internată cu traumatism craniocerebral, fractura bazei craniului. Deşi specialiştii criuleneni au solicitat asistenţă neurologică specializată de la colegii lor din capitală, aceştia au refuzat să transporte copila la Chişinău, deoarece gravitatea traumelor suferite de ea n-au permis transportarea la un spital din capitală, scrie „Est-Curier" din Creiuleni.

Fetiţa a căzut în gol de la etajul trei al unei clădiri nefinisate din centrul satului. În acea zi fetiţa a lipsit de la grădiniţă şi se juca la construcţie. Clădirea, temelia căreia a fost pusă în 1988, trebuia să se transforme într-o şcoală nouă.

Manuale noi de istoria românilor şi istoria universală, începând cu viitorul an şcolar

PROtv informează că la începutul viitorului an şcolar, elevii ar putea învăţa istoria românilor şi istoria universală din manuale noi. Ministrul Educaţiei a confirmat reeditarea cărţilor, declarând că urmează să stabilească suma necesară şi numărul exact de manuale.

Cărţile vor fi reeditate în Moldova, iar la ale vor lucra autori de la noi. În prezent, elevii învaţă din manuale de Istorie Integrată, introduse în şcoli acum 5 ani, pe timpul guvernării comuniste.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite