REVISTA PRESEI Au mai rămas doar două categorii de companii de stat: unele care sunt degeaba scoase la privatizare şi altele „interzise” la privatizare.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa analizează pe larg rezultatele auditului efectuat de Curtea de Conturi la Ministerul Agriculturii, dar relatează şi despre faptul că un fost deputat a ajuns la dubă.

Economistul Iurie Gotişan susţine într-un interviu pentru Europa Liberă că nu-ş aminteşte „dacă statul a obţinut profit sută la sută din activele pe care le-a scos sau care sunt pasibile și actualmente spre privatizare. Nici chiar pronosticurile făcute în bugetul de stat pentru mai mulţi ani la rând vis-à-vis de privatizarea activelor acestuia niciodată nu au fost cap în cap cu estimările făcute, adică mă refer la sumele pe care iniţial le solicită statul şi care de facto se încasează. De fapt nici nu este real ca statul sa obţină integral sumele dorite, mai ales în conjunctura economică de la noi"
În opinia lui Gotişan acum nu mai sunt decât două categorii de companii de stat: unele care sunt degeaba scoase la privatizare şi altele „interzise" la privatizare, dacă putem spune aşa, ca Moldtelecom-ul, Banca de Economii, AIR Moldova, etc."

Ex-deputat şi director de
mare companie a ajunns la închisoare

Fostul vicepreşedinte al companiei Ascom, Andrei Baştovoi şi fiul acestuia Valentin au fost reţinuţi, aseară, anunţă Publica TV. Ei sunt suspectaţi ca ar fi prejudiciat firma cu aproape 180 de mii de dolari. Anchetatorii au efectuat şi o percheziţie acasă la Baştovoi. Veaceslav Maximov, avocatul celor reţinuţi spune că Andrei şi Valentin Baştovoi au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi că sunt bănuiţi de comiterea infracţiunii prevăzută de art.191 alineatul 5: delapidarea averii străine. Este vorba de 180 de mii de lolari", a spus avocatul familiei Boştovoi,.
Maximov a mai spus că clienţii săi pledează nevinovaţi. Andrei Baştovoi a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, iar în ultimii 10 ani, a fost preşedinte al companiei Ascom Grup, ce aparţine miliardarului Anatol Stati. El a fost demis acum câteva luni.

A crescut preţul la unele lactate
Fabrica de lactate din raionul Floreşti a majorat preţurile la unele produse lactate. potrivit agenţiei INFOTAG, directorul fabricii, Pavel Grigoraş, a spus că preţul lactatelor a crescut în medie cu 0,2-0,25 lei.
"Dacă pînă acum fabrica livra laptele cu grăsimea de 2,5% la preţul de 7,45 lei, preţul a fost majorat pînă la 7,65 lei. Totodată, dacă smîntîna cu grăsimea de 20% costa 10,15 lei, acum aceasta va fi livrată magazinelor şi centrelor comerciale la preţul de 10,25 lei. Şi untul "Krestianskoe" a fost scumpit cu 20 bani", a specificat Grigoraş. Potrivit lui, fabrica nu a scumpit produsele lactate din decembrie 2010. "Majorarea a fost necesară, pentru că deja începusem să activăm în pierdere. Dacă înainte achiziţionam materia primă la preţul de 2,2-3 lei pentru un kg, acum achiziţionăm la preţul de 3-3,5 lei", a subliniat Grigoraş.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite