REVISTA PRESEI Am pierdut „Moldova” cu ajutorul lui Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrimoniul de stat pierdut
Patrimoniul de stat pierdut

Igor Dodon a rugat autorităţile ucrainene să se implice în furtul clădirii Consulatului Republicii Moldova din Odesa.

Ziarul TIMPUL scrie că fosta guvernare comunistă a înstrăinat la un preţ derizoriu una din cele mai scumpe proprietăţi ale Moldovei - Sanatoriul „Moldova" din Odesa. Deşi preţul real al sanatoriului, aflat pe malul Mării Negre, în cel mai prestigios raion al oraşului, depăşea suma de un miliard de dolari, acesta a fost vândut cu numai 36 milioane 650 mii lei unei firme fondate în ajunul licitaţiei. Participanţii la concurs, care ulterior au încercat să-şi facă dreptate, s-au trezit ameninţaţi şi persecutaţi de către instituţiile de drept. Unii dintre aceştia au fugit din ţară, alţii au decedat. Igor Dodon, pe atunci prim-vicepremier, s-a implicat personal în susţinerea „cumpărătorului", intervenind pe lângă autorităţile ucrainene, inclusiv cu rugămintea de a asigura furtul clădirii Consulatului din Odesa.


Eminescu a fost asasinat de agenţii Austro-Ungariei şi ai Ohranei ţariste


În ziua în care se împlinesc 122 de la moartea lui Mihai Eminescu, „Arena" scrie că acesta ar fi fost asasinat de agenţii Austro-Ungariei şi Ohranei Ţariste. La vârsta hristică, Eminescu a fost anihilat. Este prima victimă a psihiatriei folosită ca armă politică. Există dovezi care atestă că agenţii Austro-Ungariei, ai Imperiului Otoman şi ai Imperiului Rus urmăreau atent orice tendinţă unificatoare din teritoriile româneşti. Mihail Kogălniceanu trasase indirect reperele devenirii naţionale prin intermediul revistei "Dacia literară" de la 1840. Se năştea o generaţie fără egal în istoria noastră.


Militarii moldoveni au renunţat la pasul sovietic


„Karadeniz press", informează că la parada militară din 27 august 2011, consacrată aniversării a 20-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, efectivele militare din cadrul componentelor Forţelor Armate vor trece prin Piaţa Marii Adunări Naţionale cu un nou pas de defilare. Noua variantă a pasului de defilare a fost prezentată astăzi de efectivul Batalionului de Gardă al Ministerului Apărării, Preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Comandant Suprem al Forţelor Armate. După exerciţiul demonstrativ, şeful statului a declarat că noua formulă a pasului de defilare este una potrivită din toate punctele de vedere. „Este un model european. Unul solemn, dar, concomitent, este un model de defilare care păstrează sănătatea acestor băieţi tineri care au o viaţă înainte", a menţionat Marian Lupu. Potrivit ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, după aprobarea noii formule a pasului de defilare, instituţia va înainta Preşedintelui Republicii Moldova proiectul modificărilor şi completărilor Regulamentului instrucţiei de front al Forţelor Armate, care va stipula trecerea la noul model de defilare a militarilor în timpul diferitor ceremonii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite