REVISTA PRESEI Alegeri locale astăzi la Făleşti şi Hănăsenii Noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii orașului Fălești și satului Hănăsenii Noi, raionul Leova sunt aşteptaţi, astăzi, la vot. În aceste două localităţi vor fi organizate alegeri locale noi pentru funcția de primar.

În orașul Fălești, funcția de primar a devenit vacantă după ce primarul ales, a optat pentru funcția de președinte al Consiliului raional Fălești, iar la Hănăsenii Noi , raionul Leova, funcția de primar a devenit vacantă după ce primarul a depus o cerere de eliberare, potrivit arena.md.

Cei mai mulţi oameni ai străzii sunt nevoiţi să doarmă sub cerul liber

Frigul de afara este un examen de supravieţuire pentru boschetari. În ultimele săptămâni, temperaturile scăzute au ucis în Capitală patru oameni ai străzii. Datele statistice arată, însă, că anual, din cauza frigului, mor până la 200 de oameni fără adăpost, scrie publika.md.

Zilnic de pe străzile Capitalei sunt ridicaţi până la 40 de boschetari. Aceştia ajung la Centrul de triere a vagabonzilor şi cerşetorilor din cadrul Comisariatului General de Poliţie.

Vezi unde doresc să fie înmormîntaţi politicienii şi cine şi-a rezervat deja loc la cimitir

Nu este un secret că unii politicieni din Moldova şi-au rezervat deja locuri la cimitir, iar alţii, chiar dacă nu au făcut acest lucru, s-au decis deja unde vor să-şi doarmă somnul de veci. Reporterul tribuna.md a discutat cu unii politicieni la această temă.

Iurie Roșca, ex-lider PPCD: În momentul în care Vasile Ursu era primar interimar al capitalei, m-am adresat cu rugămintea să-mi dea și mie un loc la Cimitirul Armenesc, căci, potrivit statutului, am dreptul să solicit acest lucru. El însă mi-a zis: „Ce ți-a venit să mori?". La fel mi-a răspuns și șefa de la instituţia care se numește „Pompe Funebre". Eu le-am spus că nu vreau să mor, însă întîmplarea a făcut ca, în acel moment, să fiu singurul copil rămas în ţară din cei trei ai părinţilor mei şi mă gîndeam că trebuie să fiu pregătit de orice. Astfel am obținut atunci un loc la Cimitirul de pe strada Armenească, unde este acum înmormîntat tatăl meu. Am rezervat cîteva locuri şi pentru alţi membri ai familiei mele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite