REVISTA PRESEI / Un scriitor rus este bănuit în dosarul 7 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scriitor și blogger rus a fost arestat săptămâna trecută la Chișinău, fiind bănuit de implicare în organizarea evenimentelor din 7 aprilie 2009. Eduard Baghirov, se află în izolatorul Ministerului de Interne, scrie „Gazeta de Sud".

Presa rusă notează că Eduard Baghirov a scris, în primăvara anului 2009, pe blogul său, materiale de susținere în adresa opoziției de atunci și a jurnalistei Natalia Morari, care a fost printre inițiatorii protestului pașnic din 6 aprilie 2009, cu lumânări în mână, în fața Guvernului. Baghirov chiar a afirmat, ulterior, că a avut legătură cu manifestațiile din 7 aprilie, dar a refuzat să comenteze despre ce fel de implicare este vorba. Potrivit unor surse din cadrul MAI, Baghirov ar putea fi condamnat la de la 4 până la 15 ani de închisoare, notează "Gazeta de Sud".

Înfrângerea lui Dodon: 8 milioane 364 de mii lei, oficial

Potrivit rapoartelor financiare ale Partidului Comuniştilor, furnizate de Comisia Centrală Electorală, în campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 iunie PCRM a cheltuit circa 5 mln. 971 mii de lei. Timpul scrie că în campania electorală pentru turul doi al alegerilor locale, PCRM a cheltuit 2 milioane 393 de mii de lei. Astfel, suma cheltuielilor pentru locale a PCRM a ajuns, oficial, la 8 mln. 364 de mii lei.

Timpul menţionează că în rapoartele prezentate la CEC, nu sunt indicate cheltuielile alocate pentru mitingurile de protest, care au fost organizate în repetate rânduri pe parcursul campaniei şi care au avut, de altfel, un caracter masiv.

Ion Sturza, despre victoria lui Dorin Chirtoacă

Victoria lui Dorin Chirtoacă în lupta pentru primăria capitalei este una pe criterii politice, dar și etnice. Cel puțin așa a declarat pentru „Jurnal" fostul premier, Ion Sturza.

„Să ne felicităm cu victoria lui Dorin Chirtoacă! Adevărat, este un câștig pe criterii politice și, de ce nu, etnice", susține Sturza.

Totodată, omul de afaceri consideră că victoria reprezentantului liberal reprezintă un credit acordat de chișinăuieni forțelor de dreapta. „Moldova nu mai dorește comunismul (nu neapărat și valorile de stânga)", conchide Sturza.

Moldova mai saraca decat Uzbekistan si foarte aproape de Nicaragua

„Ştireazilei" scrie că Global Finance a realizat un top al celor mai bogate ţări din lume, iar potrivit acestuia, Moldova este mai săracă decât Uzbekistan sau Vietnam şi mai "bogată" decât Pakistan sau Nicaragua.

Cu un PIB pe cap de locuitor de 2.937 de dolari calculati la o rată de schimb ajustată în 2010, Moldova ocupă locul 131 în clasamentul bunăstării. Dintre ţările din Europa, ţara noastră este ultima în clasament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite