REVISTA PRESEI: Scandal la drumul Palanca al Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţăranii se plâng că nu au acces la terenurile agricole
Ţăranii se plâng că nu au acces la terenurile agricole

Transmiterea Ucrainei a sectorului de autostradă Odessa-Reni, din regiunea satului Palanca, a trezit nemulţumirea locuitorilor din regiune.

Stireazilei scrie că oamenii din Palanca se intreabă cum îşi vor lucra pământurile şi care este soarta lor de mai departe. Ei se plâng că le este interzis accesul la loturile lor de pământ, dacă nu se legitimează de fiecare dată în faţa grănicerilor ucraineni.

Locuitorii satului spun că au ieşit şi în stradă ca să-şi ceară drepturile, au blocat timp de câteva zile sectorul de autostradă Odessa-Reni şi tot în zadar.

Se scumpește pâinea

Trei din cei patru producători de la Edineț au majorat preţul la pâine în mediu cu 25-50 de bani, transmite Jurnal.

Agenții economici motivează majorarea prețurilor prin faptul că făina este scumpă, iar grâul, care merge practic tot la export, este aproape de negăsit. În aceste condiții producătorii sunt nevoiți să aducă grâu tocmai din sudul țării, iar cheltuielile pentru transport sunt foarte mari.

Peste 18 mii de contestații la Bacalaureat

Unimedia scrie că cererile de contestare a lucrărilor scrise la examenele de Bacalaureat din acest an ajung la 18.352 lucrări, adică 14,82% din toate lucrările. Numărul însă este mai mic ca cel din anul trecut, care era de 15,11%, anunță Comisia Națională de Examinare.

Cele mai multe contestații scrise au fost înregistrate la limba și literatura română (4800), geografie (3800), matematică (3200), limba engleză (2050) și limba franceză (1628).

Monopolizarea pieţei avia scumpeşte biletele la călatoriile cu avionul

Republica Moldova are cele mai înalte preţuri din regiune la biletele de avion şi acesta este rezultatul monopolizării pieţei şi a refuzului de a accepta companiile low-cost, scrie Timpul. Plătim mult pentru o călătorie cu avionul pentru că statul protejează companiile aeriene, în special AIR Moldova. În Moldova nu există concurenţă pe piaţa transporturilor aeriene de pasageri, sunt concluziile unui studiu realizat de experţii fundaţiei Soros Moldova. Ministerul Transporturilor declară că companiile low-cost refuză să intre pe piaţa Moldovei pentru că fluxul de pasageri este mic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite