REVISTA PRESEI: Prime a câte 120.000 de lei pentru funcţionari de la „Tutun-CTC“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă în Moldova salariul mediu pe economie nu depăşeşte 3.000 de lei, 5 funcţionari vor încasa prime de 120.000 de lei. Banii vor fi plătiţi de producătorul de ţigări „Tutun-CTC" pentru munca, de anul trecut, a membrilor Consiliului de Administrare al companiei.

Decizia de a acorda prime a câte 120 de mii de lei şefilor „Tutun-CTC" a fost luată de către Ministerul Agriculturii, care administrează activitatea acestei societăţi pe acţiuni cu capital majoritar de stat. Suma reprezintă 4,5 la sută din profitul pe care l-a înregistrat compania anul trecut, scrie Publika TV.

De prime grase, a câte 120 de mii de lei, vor beneficia Iurie Brumărel, Petru Maleru şi Petru Paşa, aceştia fiind angajaţi ai Ministerului Agriculturii. Prime de lux vor mai primi şeful serviciului audit intern de la Ministerul Economiei, Iurie Spasov, şi şeful de direcţie la Ministerul Finanţelor, Gheorghe Cojocari.

În același timp, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a recunoscut că el este cel care a dispus acordarea primelor. Oficialul, însă, afirmă că acesta este preţul care a fost plătit pentru a evita colapsul întreprinderii.

O femeie din Bălţi va face 10 ani de închisoare pentru escrocherie şi uz de acte false
Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada anilor 2007-2009, femeia, în vârstă de 39 ani, a convins aproximativ 30 persoane să obţină ilegal credite bancare în baza actelor false întocmite tot de ea, anunță portalul de știri 24h.md. Astfel, inculpata a prejudiciat nouă bănci din localitate cu aproape 2 milioane lei.
Din probele administrate de procurori mai rezultă că în perioada anilor 2008-2009 femeia a luat cu împrumut sub diferite motive, de la 16 persoane, bani în sumă de peste 670 mii lei, pe care nu i-a mai restituit.

Ultima afacere dubioasă investigată de procurori a fost cazul în care infractoarea a falsificat o procură prin care se împuternicea să vândă apartamentul unui cuplu din mun. Bălţi. În astfel de circumstanţe femeia a cauzat familiei un prejudiciu în sumă de peste 230 mii lei.

Avertizare de furtună în următoarele ore
Meteorologii au emis în această dimineață avertizare cod galben de descărcări electrice, averse puternice, grindină și vijelie. Avertizarea este valabila începând cu orele 12:00, anunță știreazilei.md.

Potrivit serviciului Hidrometeorologic de stat, astăzi va ploua aproape în toată țara, iar pe alocuri ploile vor fi însoțite de tunete, fulgere și vijelii în rafale de până la 15-20 m/s. Sinopticianul de la SHS, Rodeon Domenco, a declarat că cel mai mult va ploua în a doua jumătate a zilelor de până la 5 iunie. Pe lângă vremea ploioasă, pe 4 iunie vom avea și caniculă. Astfel, termometrele vor arata 33 de grade Celsius.

Șerpeni: Tatăl și fiica, loviți de fulger. Totul sub ochii altor doi copii ai familiei
Tragedie într-o familie din Șerpeni, Anenii Noi. Un bărbat și fiica sa au murit loviți de fulger sub ochii altor doi copii ai familiei, informează PRO TV. Din nefericire, fetița avea la ea un telefon mobil, iar bărbatul purta un lănțișor de aur. Cel mai probabil acestea au atras fulgerul. Ceilalți doi copii au scăpat doar cu câteva arsuri. Autoritățile fac apel către populatie să evite locurile deschise în timpul furtunii și să stea cât mai departe de obiectele din metal, iar telefoanele mobile să fie închise.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite