REVISTA PRESEI: O fetiță de 5 ani din Glodeni a fost bătută și violată de concubinul mamei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiță în vârstă de 5 ani a fost violată de concubinul mamei sale. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, și-a bătut joc de micuță, după ce a consumat băuturi alcoolice.

Incidentul s-a produs în orașul Glodeni. Bărbatul a fost reținut după ce concubina sa a chemat poliția, informează PRO TV. Potrivit oamenilor legii, acesta are antecedente penale și a fost anterior judecat pentru viol.

Barurile și restaurantele luxoase, sancționate de FISC
În această săptămână, Serviciului Fiscal de Stat a întreprins controale operative ale agenţiilor economice din domeniul alimentaţiei publice şi în special la cele mai luxoase restaurante şi baruri din Capitală, anunță UNIMEDIA.

În cadrul controalelor au fost supuse verificărilor corectitudinea aplicării maşinilor de casă şi control, precum şi corectitudinea aplicării legislaţiei ce ţine de comercializarea mărfurilor care sunt marcate obligatoriu cu timbre de acciz. Astfel, în rezultatul acţiunilor întreprinse, au fost verificaţi 130 agenţi economici, încălcări fiind depistate la 120 contribuabili, respectiv, calculate sancţiuni fiscale în sumă de 627. 200 lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 46. 000 lei.

Important! Modificări pentru tinerii care pleacă la studii în Italia

Cetăţenii Republicii Moldova, care pleacă în Italia în scopuri academice, profesionale sau care doresc să-şi continue studiile în Republica Italiană, vor avea nevoie de Declaraţia de Valoare, scrie Arena. Acest document va fi eliberat doar de Ambasada Republicii Italia la Chișinău.

Până în prezent Declaraţia de Valoare putea fi obținută la ambasada Republicii Moldova în Italia. Acest document era solicitat de mult timp de autoritatile italiene, dar mulți cetățeni moldoveni apelau la misiunile Republicii Moldova în Italia fără să cunoască acest lucru. Prin urmare, actele de studii eliberate de către instituţiile de învăţământ din Republica Moldova sunt recunoscute de către autorităţile italiene doar dacă sunt însoţite de Declaraţia de Valoare, eliberată în exclusivitate de Ambasada Italiei la Chişinău.

O nouă atracţie pentru copiii din Capitală, cetăţile gonflabile
În lipsa locurilor de joacă pentru copii, în Capitală înfloreşte o nouă afacere - cetăţile gonflabile, informează PUBLIKA. În ultimul timp, acestea au împânzit toate sectoarele muncipiului. Însă distracţia costă bani. Pentru ca un copil să zburde 10 minute, părinţii trebuie să scoată din buzunar 10 lei. Cei maturi spun că preţul nu este deloc exagerat.

În opinia părinţilor şi bunicilor, tot mai multe asemenea cetăţi apar tocmai din lipsa terenurilor de joacă. „Pentru copii nu a ramas nici unde să joace. Construiesc şi construiesc, şi asta e foarte trist, deoarece era tot frumos, în verdeaţă în Chişinău. Dar acum numai clădiri, clădiri, clădiri", a spus altcineva.

Open Beach Festival: cinci zile de distracţie şi muzică bună la Vadul lui Vodă
Timp de cinci zile, în exclusivitate pentru Republica Moldova, vor cоncerta renumiţi DJ şi artişti din Belgia, Anglia, Danemarca, America şi Moldova în cadrul Open Beach Festival, anunță Noi.md. Festivalul va reprezenta un Concert LIVE care va fi precedat de show-uri lazer, lumini şi focuri de artificii. Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa DJ Davis (vocea lui David Guetta), David Jones, Tony Lionni, Omid 16b şi MC Eric (Technotronic). În afară de performanţele muzicanţilor din străinătate, oaspeţii festivalului vor putea vedea un show al barmenilor, dar și prezentări de modă „bikini party". Festivalul va avea loc la Vadul-lui-Vodă în perioada 26-30 august 2011.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite