REVISTA PRESEI: Muzică și poezii în troleibuzele din capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii troleibuzelor și autobuzelor din capitală vor audia, începând de la 1 martie, muzica și poeziile marilor personalități ale Republicii Moldova. Ideea aparține primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

,,Vrem să omagiem personalitățile de la noi, cum ar fi Maria Bieșu, Eugen Doga, Dumitru Matcovschi, Grigore Vieru, pentru că ne reprezintă și ne duc onoarea republicii", a spus Dorin Chirtoacă, citat de Arena. Astfel, scriitorul sau muzicianul, care își va sărbători ziua de naștere, îi va fi dedicată o săptămână, iar călătorii îi vor putea asculta cele mai selecte cântece sau poezii.

Gripa face ravagii în Chișinău

Potrivit Direcţiei Sănătăţii a Consiliului municipal Chişinău, pe parcursul ultimei săptămâni au fost înregistrate 4128 de cazuri de infecţii virale acute, ceea ce constituie cu 17 % mai mult faţă de săptămâna anterioară.

De asemenea, au fost confirmate 120 cazuri de gripă, iar 347 persoane s-au adresat la medicul de familie cu viroze. Potrivit Moldova.org, serviciul de urgenţă a fost solicitat de 1061 de ori, ceea ce este cu 200 de cazuri mai mult decât săptămâna trecută.

Studenții harnici vor primi laptop-uri

12 studenţi de la universităţile din ţară, premianţi de gradul întâi ai concursului naţional "Burse de Merit-2010", au primit, astăzi, câte un laptop din partea Guvernului.

Mihai Şleahtiţchi, ministrul Educaţiei, a menţionat, în timpul ceremoniei de premiere, că cei 12 studenţi "sunt cei mai buni dintre cei buni şi reprezintă mândria Republicii Moldova" şi că aceste premii vor facilita tinerilor accesul la informaţie pentru efectuarea cercetărilor, precum şi le va permite să contacteze cu semenii lor din ţară şi de peste hotare.

La rândul lor, premianţii au mulţumit pentru premii şi au spus că le va fi de ajutor în activitatea de cercetare, scrie Arena.

81 de studenţi au fost desemnaţi învingători ai celei de-a 15-a ediţie a concursului naţional "Burse de Merit-2010"

Încă o catedrală în capitala Republicii Moldova

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoaca, vrea sa construiasca la Chisinau o copie mai mica a Catedralei Sfintei Sofia din Istanbul, informează Știrea Zilei. Ideea i-a venit in timpul vizitei de acum o saptamana in Turcia, dar si dupa ce in parcul La izvor a ars o biserica din lemn.

"In felul acesta vrem sa aducem un omagiu inaintasilor nostri crestini si latini", si-a argumentat intentia edilul.

Sisteme de irigare pe banii americanilor

Un proiect ce vizează reabilitarea sistemelor de irigare va demara în Republica Moldova, în cadrul Programului "Compact", finanțat de Fondul american "Provocările Mileniului".

"În 2011 va fi selectată o companie care va proiecta reabilitarea a 11 sisteme de irigare, ce vor acoperi circa 15 mii hectare de teren agricol", a anunțat vineri, 18 februarie, Valentina Badrajan, directorul "Fondul Provocările Mileniului Moldova", la ședința Consiliului de observatori al acestui fond, prezidată de premierul Vlad Filat, comunică Arena.

Anatol Popușoi la Procuratura Anticorupție

Fostul director al Agenţiei de Stat "Moldsilva", Anatol Popuşoi a fost audiat, ieri, la Procuratura Anticorupţie. El este acuzat că ar fi prejudiciat statul cu câteva milioane de lei, în rezultatul transmiterii ilegale în arendă a 700 de hectare de pădure din preajma satului Ţiganca. Procurorul Roman Statnâi a declarat pentru Publika TV că Popuşoi pledează, în continuare, nevinovat.

Mai mult, fostul deputat-comunist susţine că, în urma acţiunilor sale, statul a obţinut profit. Popuşoi şi-a prezentat argumentele pe 18 pagini. După examinarea materialelor, procurorii vor decide, dacă în acest dosar Popuşoi va figura în calitate de suspect sau de inculpat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite