REVISTA PRESEI: Explozie în metroul din Minsk: 11 morți și peste 100 de răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie puternică s-a produs, luni după-amiază, în metroul din Minsk, Belarus. Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 100 au fost rănite. Autorităţile din Belarus pleacă de la ipoteza de bază că explozia este un act terorist, transmite Interfax, citat de realitatea.net.

Potrivit televiziunii CTV, 35 de victime au primit îngrijiri medicale la locul incidentului şi peste 50 au fost duse la diverse spitale din Minsk. Anterior, un medic declarase că în spitalul unde lucrează au fost internate 25 de persoane, dintre care 11 sunt în stare critică.


Explozia s-a produs în staţia Oktiabrskaia, până la această oră cauzele producerii acesteia nefiind cunoscute.


"Principala ipoteză a anchetei este actul de terorism", a declarat un oficial sub acoperirea anonimatului. "Semnele externe, natura rănilor victimelor indică un act terorist", a completat interlocutorul Interfax.


Primul zbor în cosmos


În numărul de astăzi Timpul scrie articolul „Deşi încă nu au zburat în cosmos, moldovenii îşi au propriile stele în cosmonautică".
Începând cu anul 2011, Adunarea generală a ONU a declarat 12 aprilie drept Ziua Internaţională a Zborului Omului în Spaţiu. În încercarea de a evoca acest eveniment, am descoperit că, deşi încă nu au ajuns în spaţiul cosmic, moldovenii au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea ştiinţei cosmonautice. „În „periplul nostru spaţial" am fost ajutaţi de dl academician Valeriu Canţer, care ne-a pus la dispoziţie mărturii inedite despre relaţia savanţilor din Moldova cu cosmosul. Informaţii curioase ne-a oferit şi fosta directoare a Institutului de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Alimentaţiei Publice, dna Lina Bantiş, care timp de 30 de ani a asigurat cosmonauţii cu produse alimentare moldoveneşti".


Adevărul despre 7 aprilie


„Jurnal de Chişinău" încearcă să găsească răspuns la întrebarea „Cui nu-i convine adevărul despre 7 aprilie?".
Dacă guvernarea îşi dorea aflarea adevărului despre 7 aprilie, acest lucru s-ar fi întâmplat demult. Cel puțin așa crede ministrul Justiției, Alexandru Tănase.

„Îmi vine greu să explic de ce lucrurile trenează, dar adevărul despre 6-7 aprilie nu iese la suprafață pentru că acest lucru nu este dorit", a opinat ministrul, în cadrul unei emisiuni televizate.
Tănase susține că există viziuni diferite despre rezolvarea dosarului 7 aprilie.
„Eu cred că trebuie să ne debarasăm de cei care au fost implicați în actele de tortură de atunci. Nu văd nicio justificare pentru sălbăticiile de după 7 aprilie. Am vorbit de mai multe ori despre cazul vicecomisarului de Buiucani, Budeanu, care deși l-a arestat pe unul dintre candidații noștri chiar în ziua alegerilor din 5 aprilie 2009, astăzi lucrează bine-merci în aparatul ministerului de Interne. Nu știu cum se iau deciziile la MAI. Eu i-am dat afară pe cei care după 7 aprilie au judecat în comisariate", a spus Tănase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite