REVISTA PRESEI: Astăzi este ultima zi pentru înscrierea în cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, 5 mai, este termenul limită pentru candidații care își doresc funcția de primar al Chișinăului. Azi e ultima zi când aceștia se pot înregistra la Comisia Electorală de Circumscripție. Printre candidații care încă nu s-au înregistrat se regăsește Dorin Chirtoacă, actualul edil al Capitalei și Mihai Godea, care recent a părăsit PLDM și a anunțat că va candida independent.

Luni, 2 mai, Dorin Chirtoacă a condus ultima ședință operativă a primăriei. Acesta și-a luat rămas bun de la colegi plin de optimism, menționând că este "ultima ședință din primul mandat".


Unimedia scrie că şi Mihai Godea urmează să se înregistreze la Comisia Electorală de Circumscripție. Acesta trebuie să prezinte întâi 10 mii de semnături pentru susținerea acestuia.

Primii zece candidaţi care s-au înregistrat în lupta pentru șefia Capitalei sunt:
1. Valeri Klimenco, liderul Miscarii Ravnopravie
2. Oleg Oniscenco, consilier municipal
3. Sergiu Coropeceanu, candidat PSD
4. Igor Dodon, candidat PCRM
5. Radu Bușilă, candidadat PPDC
6. Victor Bodiu, candidat PLDM
7. Valeri Krilov, președintele Partidului Patria (Rodina)
8. Vitalia Pavlicenco, liderul PNL
9. Valentina Buliga, candidat PD
10. Mihai Manole, candidat PPDM

Programul „Prima Casă"


Publika TV scrie, astăzi, că Primăria Chişinău a aprobat 389 de dosare pentru proiectul "Prima Casă". Cei care au fost acceptaţi în programul "Prima Casă" şi au solicitat apartamente în complexul locativ ce va fi construit pe strada Ghioceilor din Capitală, pot să îşi vadă locuinţa, dar, momentan, doar pe hârtie. Ei sunt aşteptaţi, astăzi, 5 mai, la sediul Direcţiei Generale Construcţii Capitale pentru a se pronunţa pe marginea proiectului apartamentului solicitat.


Problema inflaţiei în Moldova


La fel Publika TV informează că BNM va prezenta azi un raport asupra inflaţiei. La începutul lui 2011, BNM a prognozat o creştere a preţurilor de 7,9 la sută până la sfârşitul acestui an. Mai mulţi analişti economici cred, însă, că această cifră ar putea fi peste aşteptările autorităţilor, din cauza valului de scumpiri din ultimul timp.


Pe 9 mai, două sărbători


Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinau, Dirk Schuebel, a declarat pentru Info-Prim NEO că nu vede o contradiţie în faptul că în Republica Moldova se marchează pe larg şi Ziua Europei, şi Ziua Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial. Solicitat de Info-Prim Neo să precizeze de ce evenimentele legate de Ziua Europei sunt programate pentru sâmbătă, 7 mai, şi nu pentru 9 mai, când se marchează oficial această sărbătoare, oficialul european a negat că în felul acesta s-ar fi urmărit evitarea contrapunerii celor două date.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite