REVISTA PRESEI Prețul grâului ar putea crește

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov a precizat că majorările la alimente și, în special, la cereale, se datorează secetei care a distrus culturile în Republica Moldova. Pierderile înregistrate de producătorii agricoli sunt de aproximativ un miliard de lei.

Prețurile alimentelor ar putea crește în perioada următoare, din cauza majorării cotațiilor cerealiere la bursele internaționale, pe fondul secetei din această vară, relevă Publika.md.

Ministrul Agiculturii Vasile Bumacov a precizat pentru sursa citată faptul că Moldova nu face excepție de la tendința globală, fiind așteptate creșteri de prețuri în special la grâu. Potrivit ministrului, din primele estimări agricultura moldovenească a pierdut circa un miliard de lei din cauza efectelor negative pe care arșița le-a avut asupra cerealelor.

Vizita Angelei Merkel i-a scos pe drumari în stradă

Drumarii din Chișinău dau bice cu reparațiile pe drumul dintre aeroport și Capitală, cu ocazia vizitei cancelarului german Angela Merkel, din 22 august. InProfunzime.md mai precizează că weekendul viitor vor sosi la Chișinău ofițerii din Serviciile Speciale ale Germaniei, iar de mâine într-o săptămână urmează să fie anunțate măsurile de securitate.

Șpăgi de 1.500 de euro la Primăria din Strășeni

Doi angajați din Primăria Strășeni sunt cercetați penal sub bănuiala că ar fi luat mită între 500 și 1.500 de euro de la cetățenii care au cumpărat sau au vândut parcele de pământ în zonă, relevă Stirilocale.md.

Cei doi angajați au fost supravegheați de ofițerii Anticorupție cu ajutorul unor camere video amplasate special pentru această operațiune. Dacă vor fi dovediți vinovați, funcționarii prinși cu șpagă riscă până la 10 ani de închisoare.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite