REVISTA PRESEI Filat ar putea să devină preşedinte, iar Plahotniuc nu va avea de ales

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PLDM, Vlad Filat, nu va permite niciodată ca Marian Lupu să fie ales şef al statului. Asta deoarece Filat crede că în acest caz, totul va fi controlat de Vlad Plahotniuc, opiniile aparţin invitaţilor la emisiunea Fabrika de la Publika TV.

Totodată, liderul liberal-democraţilor şi-ar dori să ajungă în fruntea statului, dar cu condiţia că va controla şi Guvernul. Potrivit analistului politic Anatol Ţăranu, Marian Lupu nu are şanse să devină şef al statului, pentru că, potrivit logicii lui Filat, aceasta ar echivala cu înlăturarea sa de la guvernare.

"Filat nu poate să permită ca Lupu să fie ales preşedinte, deoarece crede că totul va fi controlat de Plahotniuc. Preşedintele înaintează candidatura prim-ministrului, deci, poate urma căderea Guvernului, Filat nu este deputat, deci rămâne cu nimic", explică Ţăranu la Publika TV.

Consilierul prezidenţial Vasile Sturza şi fost negociator în problema transnistreană a acordat un interviu postului de radio Europa Liberă. „Reunificarea malului drept şi stâng asta ar însemna o Moldovă absolut alta. Şi noi trebuie să conştientizăm lucrul ăsta", a declarat el.

„Uniunea Europeană și OSCE au salutat recenta întâlnire ținută în Bavaria cu participarea premierului Vlad Filat și a liderului transnistrean Igor Smirnov. Ambele organizații internaționale au spus că văd în discuțiile de vineri de la Bad Reichenhall o dovadă a consolidării încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului", comunică Europa Liberă. Jurnalista Valentina Ursu a încercat să obțină o evaluare a importanței întâlnirii de la un bun cunoscător al culiselor diplomatice, fostul ambasador moldovean la Moscova, actualmente consilier prezidențial Vasile Sturza.

Pro TV informează că fostul șef al SIS, Anatol Plugaru, apară biserica ortodoxă, după ce un raportor ONU pentru probleme religioase a afirmat că Moldova are serioase probleme la acest capitol. Raportorul ONU, care s-a aflat la Chișinău pentru a se informa despre libertatea religiei, a declarat că Moldova nu este tolerantă în privința minorităților religioase, iar religia ortodoxă deține monopolul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite